Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Leberkez - šta je to i kako se pravi?Ako ste i vi pravi gurman i obožavate da eksperimentišete isprobavajući nova i nova jela, onda svakako treba da probate i bavarski leberkez....
05. jul
Kako se pravi tahini od susama?Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
06. okt.
Kako se pravi sos od limunaSos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file.
Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos.
Potrebni sastojci: 2 žumanca...
14. avgust
Od čega se gojimo prema krvnoj grupiDa li krvna grupa utiče na našu težinu? Da li takođe postoji određena hrana koju treba da jedemo u zavisnosti od krvne grupe? Za koji sport da se odlučimo bazirajući se na našu krvnu grupu?
Naime, ova pitanja ćemo pregledati...
18. jul
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Torte sa keksom se mogu praviti u raznim varijantama, pa se može eksperimentisati sa kremovima i filovima - čak i torte, koje se prave po jednom te istom receptu, ali sa različitim koricama, imaju različit ukus....
01. okt.
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
30. sep.
Od kakvih se trava pravi turski čajTurski čaj ne može da se opiše, on treba da se proba. On nije samo veoma ukusan, nego je i izuzetno koristan. U Turskoj se servira u svako doba - nakon doručka, ručka i večere.
2004 godine Turska postavlja rekord...
03. feb.
Od čega se pravi kadaif?Kadaif je sirupom preliven slatkiš napravljen od tankih trakica od testa. Ovo kulinarsko iskušenje natopljeno je šećernim sirupom i prilično je slatko!
Suva tekstura traka testa čini kadaif pogodnim za deserte koji...
21. dec.
Od čega se pravi rum?Rum je piće koje se pravi od zaostalih proizvoda šećerne trske /melase/, takođe od sirupa dobijenog od šećerne trske, nakon procesa fermentacije, a zatim destilacije....
03. mart
Od čega se pravi pesto?Od čega se tačno pravi pesto
Klasični đenoveze pesto se uglavnom pravi u avanu, u kejem se tučkom gnječi bosiljak, so, pinjoli, beli luk, maslinovo ulje i Pekorino siru....
02. feb.
Od čega se pravi ratluk?Mnogi početnici kuvari se pitaju od čega se pravi ratluk i mi smo ovde da im odgovorimo. Prema tradicionalnom receptu, posuda se pravi od skroba, šećera i zaslađene vode....
08. mart
Od čega se pravi senf?Apsolutno sve vrste senfa, proizvedene u bilo kojem delu sveta, prave se od mlevenog semena tri vrste slačice - crne slačice, smeđe slačice i bele slačice, koje kada se pomešaju u različitim razmerama, daju veliku raznovrsnost...
21. dec.
Od čega se pravi ratluk?Ali od čega se pravi ratluk?
Ratluk se priprema od skroba, koji je promešan sa zaslađenom vodom. U velikom broju slučajeva, ratluk ima aromu limuna ili ružine vodice....
15. nov.
Od čega se pravi limuntus?Mnoge domaćice prave limuntus prilikom pripreme domaćih kolača, slatkiša i td., aki ga često pogrešno povezuju sa limunom, pod uticajem naziva i ukusa....
13. maj
Od čega se pravi pivo?Nezavisno od toga na kom se kraju sveta nalazite, ako ste odlučili da sednete i popijete čašu piva, treba da znate da se ona pravi od istih namirnica - žitarica, najčešće slad od ječma, pivskog kvasca, vode i hmelja...
05. maj
Pravi sladoled od pavlakeSmesa se sipa u plastičnu posudu i mlečni sladoled se ostavlja u zamrzivaču 3 sata, a dok se hladi meša se nekoliko puta.
Pravi sladoled od pavlake je gotov....
18. jul
Tri super obroka koji se prave od pirinčaPirinčano mleko, sa druge strane, je treća najpopularnija alternativa pravom mleku. Pirinčano mleko je iza bademovog i sojinog mleka. Izuzetno je pogodno za ljude koji imaju intoleranciju na laktozu....
24. feb.
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?A u Vijetnamu se tradicionalni čaj priprema od artičoke, koja je pravi eliksir zdravlja i mladosti. Zato povrće zovu vijetnamski ginseng - toliko je velika njegova lekovita moć....
27. sep.
Kako se pravi idealni patišpanjAko naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti:
Običan patišpanj
Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....
01. januar
Kako se pravi masno testoPravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....
01. januar
Kako se pravi plavi sir?Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
28. jun
Kako se pravi topljeni sir?Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke.
Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
27. jun