Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Palačinke koje se ne cepajuMleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka.
Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
27. april
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviOčišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac.
Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju.
Možemo posuti peršunom....
27. jun
Ćuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustimaU mleveno meso dodajemo krišku hleba, piskavicu, biber, kumin, đumbir i nekoliko kapljica soja sosa. Dobro promešamo i oblikujemo 6 ili 8 ćuftica.
U sredinu svake stavljamo komad kačkavalja, prethodno ga sečemo na 6-8...
01. dec.
Pile u koje ćete se zaljubitiVadi se posuda i skida se folija, vraća se u rernu i zapeče se dok ne porumeni.
Serviramo sa čašom piva i salatom.
Prijatno!...
23. sep.
Koje biljno mleko se za šta koristi?Zato je dobro da znamo koje biljno mleko se za šta koristi.
Ovseno mleko ima neutralan ukus i može da bude umućeno u lep late ili kapućino....
09. okt.
Korisne namirnice, koje se brinu za naš vidDuboko zelena, sunčano žuta, jarko crvena ili narandžasta - voće i povrće jarkih boja nisu samo užitak za oko, već i zdravstvena korist za vid....
18. nov.
Cejlonski čaj - kako se sprema i koje su koristiMeđutim, ovo važi ako ne koristite šećer ili druge zaslađivače u svom čaju....
15. mart
PečurkePratite pravilo, da se pečurke začinjavaju začinima kao meso i povrće.
Koristi od pečuraka
Veći broj vrsta pečuraka sadrži selen koji je izuzetno koristan za bešiku....
05. sep.
Šitake pečurke - korisna svojstva i primenaKoristi šitake pečuraka
- Imaju svojstva koja sprečavaju nastanak tumora - To je njihova glavna snaga i u oblasti medicine su poznate po ovom svojstvu....
05. mart
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
26. jul
Korisna svojstva šitake pečurakaMeđutim, njihova popularnost je opravdana - zato što one imaju izuzetnu korist po naše zdravlje.
Kakve su ove pečurke? One su poreklom iz istočne Azije....
22. jun
Šitake PečurkeŠitake pečurke su medicinske gljive, čiji se naziv sastoji od ši - kesten i take - drvo, što bukvalno znači - pečurke koje rastu na drvetu. Ovo drvo uglavnom raste oko hrasta, kleke i graba....
15. sep.
Koje su koristi od cvekle?Opšte poznato je da crvena cvekla donosi puno koristi po zdravlje i organizam. Uprkos tome, nije mnogo popularna. Ali treba znati da pomaže kod brojnih bolesti i oboljenja....
16. avgust
Testo koje ne stariOvo testo može da se čuva u frižideru barem nedelju dana.
Od testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići.
Testo koje ne stari je gotovo....
21. sep.
Prirodna obloga od aloe vere u kozmetičke svrhePreporučuje se sa se aloja preliva jedno nedelju, svaki dan, pre nego što bude upotrebljena u lekovite ili kozmetičke svrhe....
02. jun
Koje voće se preporučuje kod dijabetesa?Dijabetes ne treba da je presuda, pošto se može živeti sasvim kvalitetno i ispunjeno, pa čak i kada je ovakvo ozbiljno oboljenje u pitanju. Nije obavezno da se odreknete svakodnevnih namirnica i voća, čak one bi trebalo...
26. maj
Koje testo se koristi za kiš?Francuski kiš je vrsta slanog tarta koji se odlikuje svojim vazdušastim i kremastim nadevom. Da bi se istakao nadev, pravi se hrskava kora od testa sa maslacem za podlogu i kontrast.
Francuzi nazivaju testo za kiš...
20. maj
Za koje meso se koristi ruzmarin?Ruzmarin je izuzetno aromatičan začin, koja se koristi za poboiljšanje ukusa jelima od davnina. Najviše se koristi u španskoj i italijanskoj kuhinji, ali dobija sve više na popularnosti i kod nas....
27. januar
Koje su namirnice korisne kod gihta?Meso bi trebalo ograničiti, kao i bujone od mesa i bujone od pečuraka, meso od mladih životinja, mesne prerađevine, dimljena mesa, masne soseve i životinjske masti....
05. mart
Koje namirnice su korisne za jetru?Korisne kašice
Kaša od heljde, ovsena kaša, proso i kukuruzno brašno takođe pomažu jetri.
7. Korisne masti
Od masnoća, koje su biljne, preporučujemo maslinovo ulje - hladno ceđeno.
8....
09. mart
Koje su koristi od smeđeg šećera?Za vreme obrade smeđeg šećera se ne koriste agresivni hemijski agenti, veštačke boje ili dodaci bilo koje vrste, tvrde potrošaci asocijacije "Aktivni potrošači"....
23. dec.
Koje su koristi med od mente?Među bogatstvom vrsta meda jedna ostaje najmanje poznata, a to je med od mente. Razlog je što nana raste u gotovo svakom dvorištu, ali među velikim šikarama gde pčele često sakupljaju med, ova biljka se ne sreće često....
23. okt.
1
Koje su zdravstvene koristi slatkog krompira?Ovo krtolasto povrće je prepuno vlakana, a ona su korisna za telo na toliko mnogo načina....
28. okt.
Koje su koristi ispijanja tople vode?Voda je zadovoljstvo sama po sebi
Topla voda nije korisna samo kod bolova u grlu ili tokom zimskih dana. Ispostavlja se da zapravo može da vas natera da se osećate bolje u svako doba!...
10. avgust
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće.
Napomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
01. maj