Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Mleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviKrem čorba od povrća od koje se ozdravi
27. jun
Očišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac. Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju. Možemo posuti peršunom....
Ćuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustimaĆuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustima
01. dec.
U mleveno meso dodajemo krišku hleba, piskavicu, biber, kumin, đumbir i nekoliko kapljica soja sosa. Dobro promešamo i oblikujemo 6 ili 8 ćuftica. U sredinu svake stavljamo komad kačkavalja, prethodno ga sečemo na 6-8...
Pile u koje ćete se zaljubitiPile u koje ćete se zaljubiti
23. sep.
Vadi se posuda i skida se folija, vraća se u rernu i zapeče se dok ne porumeni. Serviramo sa čašom piva i salatom. Prijatno!...
Koje biljno mleko se za šta koristi?Koje biljno mleko se za šta koristi?
09. okt.
Zato je dobro da znamo koje biljno mleko se za šta koristi. Ovseno mleko ima neutralan ukus i može da bude umućeno u lep late ili kapućino....
Korisne namirnice, koje se brinu za naš vidKorisne namirnice, koje se brinu za naš vid
18. nov.
Duboko zelena, sunčano žuta, jarko crvena ili narandžasta - voće i povrće jarkih boja nisu samo užitak za oko, već i zdravstvena korist za vid....
Cejlonski čaj - kako se sprema i koje su koristiCejlonski čaj - kako se sprema i koje su koristi
15. mart
Međutim, ovo važi ako ne koristite šećer ili druge zaslađivače u svom čaju....
PečurkePečurke
05. sep.
Pratite pravilo, da se pečurke začinjavaju začinima kao meso i povrće. Koristi od pečuraka Veći broj vrsta pečuraka sadrži selen koji je izuzetno koristan za bešiku....
Šitake pečurke - korisna svojstva i primenaŠitake pečurke - korisna svojstva i primena
05. mart
Koristi šitake pečuraka - Imaju svojstva koja sprečavaju nastanak tumora - To je njihova glavna snaga i u oblasti medicine su poznate po ovom svojstvu....
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Prethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
Korisna svojstva šitake pečurakaKorisna svojstva šitake pečuraka
22. jun
Međutim, njihova popularnost je opravdana - zato što one imaju izuzetnu korist po naše zdravlje. Kakve su ove pečurke? One su poreklom iz istočne Azije....
Šitake PečurkeŠitake Pečurke
15. sep.
Šitake pečurke su medicinske gljive, čiji se naziv sastoji od ši - kesten i take - drvo, što bukvalno znači - pečurke koje rastu na drvetu. Ovo drvo uglavnom raste oko hrasta, kleke i graba....
Koje su koristi od cvekle?Koje su koristi od cvekle?
16. avgust
Opšte poznato je da crvena cvekla donosi puno koristi po zdravlje i organizam. Uprkos tome, nije mnogo popularna. Ali treba znati da pomaže kod brojnih bolesti i oboljenja....
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Ovo testo može da se čuva u frižideru barem nedelju dana. Od testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići. Testo koje ne stari je gotovo....
Prirodna obloga od aloe vere u kozmetičke svrhePrirodna obloga od aloe vere u kozmetičke svrhe
02. jun
Preporučuje se sa se aloja preliva jedno nedelju, svaki dan, pre nego što bude upotrebljena u lekovite ili kozmetičke svrhe....
Koje voće se preporučuje kod dijabetesa?Koje voće se preporučuje kod dijabetesa?
26. maj
Dijabetes ne treba da je presuda, pošto se može živeti sasvim kvalitetno i ispunjeno, pa čak i kada je ovakvo ozbiljno oboljenje u pitanju. Nije obavezno da se odreknete svakodnevnih namirnica i voća, čak one bi trebalo...
Koje testo se koristi za kiš?Koje testo se koristi za kiš?
20. maj
Francuski kiš je vrsta slanog tarta koji se odlikuje svojim vazdušastim i kremastim nadevom. Da bi se istakao nadev, pravi se hrskava kora od testa sa maslacem za podlogu i kontrast. Francuzi nazivaju testo za kiš...
Za koje meso se koristi ruzmarin?Za koje meso se koristi ruzmarin?
27. januar
Ruzmarin je izuzetno aromatičan začin, koja se koristi za poboiljšanje ukusa jelima od davnina. Najviše se koristi u španskoj i italijanskoj kuhinji, ali dobija sve više na popularnosti i kod nas....
Koje su namirnice korisne kod gihta?Koje su namirnice korisne kod gihta?
05. mart
Meso bi trebalo ograničiti, kao i bujone od mesa i bujone od pečuraka, meso od mladih životinja, mesne prerađevine, dimljena mesa, masne soseve i životinjske masti....
Koje namirnice su korisne za jetru?Koje namirnice su korisne za jetru?
09. mart
Korisne kašice Kaša od heljde, ovsena kaša, proso i kukuruzno brašno takođe pomažu jetri. 7. Korisne masti Od masnoća, koje su biljne, preporučujemo maslinovo ulje - hladno ceđeno. 8....
Koje su koristi od smeđeg šećera?Koje su koristi od smeđeg šećera?
23. dec.
Za vreme obrade smeđeg šećera se ne koriste agresivni hemijski agenti, veštačke boje ili dodaci bilo koje vrste, tvrde potrošaci asocijacije "Aktivni potrošači"....
Koje su koristi med od mente?Koje su koristi med od mente?
23. okt.
1
Među bogatstvom vrsta meda jedna ostaje najmanje poznata, a to je med od mente. Razlog je što nana raste u gotovo svakom dvorištu, ali među velikim šikarama gde pčele često sakupljaju med, ova biljka se ne sreće često....
Koje su zdravstvene koristi slatkog krompira?Koje su zdravstvene koristi slatkog krompira?
28. okt.
Ovo krtolasto povrće je prepuno vlakana, a ona su korisna za telo na toliko mnogo načina....
Koje su koristi ispijanja tople vode?Koje su koristi ispijanja tople vode?
10. avgust
Voda je zadovoljstvo sama po sebi Topla voda nije korisna samo kod bolova u grlu ili tokom zimskih dana. Ispostavlja se da zapravo može da vas natera da se osećate bolje u svako doba!...
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće. Napomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....