Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za konzerviranje mesa u teglamaČesto se dodaje so i u vodu u kojoj se vrši sterilizacija zatvorenih teglica sa mesom....
08. januar
Tikvice u teglama za prženjePripremite tikvice u teglama za prženje da biste što brže napravili omiljene grčke tikvice, kada nemate mnogo vremena, ali želite nešto ukusno....
27. april
Zečetina u teglama za zimu1 varijanta: Potopimo zečetinu na nekoliko sati, možemo dodati malo sirćeta. Izvadimo meso i zakačimo u kesu da se ocedi.
Nakon što se osuši posolimo i poređamo zbijeno u tegle.
Odozgo stavljamo po 4-5 zrna bibera,...
05. okt.
Boranija u teglama za zimuOvako pripremljena boranija dobra je za čorbe, paprikaše, salate i đuveče.
Boranija u teglama za zimu pripremljena na ovaj način je dobra za čorbe, đuveče i salate....
13. jul
Konzervisanje paradajza za kuvanjeOperite paradajz i isecite ga na parčiće. Sameljite ih u multipraktiku ili ih narendajte na rende ako ne želite da ima kožice.
Sipajte paradajz u duboku šerpu i dodajte ga u opran i sitno iseckan peršun i celer. Začinite...
06. avgust
Blanširana paprika u teglama za zimuGledać da okačimo i ovogodišnju Blanširanu papriku u teglama za zimu kada napravim sledeće nedelje....
11. sep.
Konzerviran paradajz u teglama za zimuIzvadite konzervirani paradajz u teglama za zimu i okrenite tegle na dole sa poklopcima dok se u potpunosti ne ohlade....
09. sep.
Jednostavne papričice u teglama za zimuOd ove količine namirnica dobićete 3 teglice od po 300 g, jednostavnih papričica u teglama za zimu....
10. okt.
Pržene paprike u teglama za zimuOvako pržene paprike možete koristiti za salatu ili kao dodatak jelu....
30. avgust
Crvene paprike u teglama za zimuCrvene paprike u teglama za zimu su gotove.
Tegle izvadite i čuvajte ih na hladnom i tamnom mestu za zimu.
Ovim paprikama možete pripremiti mnogo ukusnih jela. Od ove količine dobićete oko 9 tegli....
15. avgust
Pileće meso u teglama za zimuDrugog dana tegle se osuše krpom i poređaju na policu za zimu.
Dobija se tačno 10 tegli....
01. okt.
Pečene paprike u teglama za zimuUkusne su i za salatu i za kuvanje, punjenje i druga jela....
18. jul
Paprika sa celerom u teglama za zimuSmesi u kojoj su se borile paprike ohladiti, dodati konzervans pa naliti paprike u teglama.
Paprika sa celerom u teglama je gotova....
20. okt.
Crvene mesnate paprike u teglama za zimuTegle se vade i ohlađene ređaju na hladno za zimu.
Od 10 kg paprika ispalo je 8 tegli - 6 sa poklopcima sa zavrtanjem i 2 bez....
07. okt.
Pečene ljute papričice u teglama za zimuRaskošne peckane ljute papričice u teglama za zimu....
14. avgust
1
Prženi patlidžan i pečena paprika u teglama za zimuZa to vreme mi oljuštimo paprike i sečemo na sitne kockice, stavljamo ih u jednu šerpu....
17. okt.
Saveti za konzerviranje pečurakaPoznate su dve glavne tehnologije konzerviranja pečuraka - to su soljenje i mariniranje (kiseljenje)....
04. okt.
Pravila za tanak strukDovoljno je poštovati nekoliko pravila vitkih osoba.
Osnovna pravila za tanak struk su:
Pijte vodu
Jedno od najvažnijih pravila je da pijete dovoljno vode svakog dana. Verovatno ste ovo čuli milion puta....
03. nov.
Pravila za pečenje mesaRazličite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom....
02. okt.
Pravila za sušenje pečurakaImajte na umu da se pravilno sušene pečurke savijaju, a presušene pečurke lome.
Ako su vam pečurke presušene, napravite od njih prah od pečuraka....
25. jun
Turšija u teglama od 3 litraPovrće operite i osušite. Paradajz-paprike očistite od semenki, šargarepe isecite uz pomoć izrezbarenog noža, karfiol podelite na ružicce, kupus očistite i krupno isecite.
Na dno tegle od 3 l stavite 4 aspirina, strukove...
19. sep.
Tri ukusne ideje za konzervisanje paprika za zimuEvo zašto ćemo vam ovde predložiti 3 ideje za konzerviranje paprika, koje možete probati:
Konzervirane pečene crvene paprike
Potrebni sastojci: 10 kg pečenih i oguljenih paprika, 2 l sirćeta, 150 g soli, 400 ml ulja...
20. mart