bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Osnovni saveti za ishranu dijabetičaraOsnovni saveti za ishranu dijabetičara
09. mart
Osnovni saveti za ishranu dijabetičara Ishrana svakako igra ključnu ulogu u kontroli dijabetesa. Ali kada je kombinujete sa pravim navikama, dobićete mnogo opipljivije rezultate....
Top 16 saveta za pravilnu ishranu bez dijeteTop 16 saveta za pravilnu ishranu bez dijete
28. jun
1. Jedite pravu hranu (i ograničite ili zabranite sebi veštačku). Istinska hrana je sve ono što može da se ubere, sakupi, izmuze ili ulovi - hrana, koja je bliska svom prirodnom poreklu; 2. Jedite dosta piletine. To...
Ishrana za upaljen pankreasIshrana za upaljen pankreas
25. nov.
Preporučljivo je njihovo uključivanje u ishranu u obliku čajeva i napitaka....
Zdrava ishrana za muškarceZdrava ishrana za muškarce
06. maj
svakodnevne ishrane....
Brza dijeta za čvrstu zadnjicu i bedraBrza dijeta za čvrstu zadnjicu i bedra
20. feb.
Da li hoćete da vam zadnica i bedra budu čvršći za samo dve nedelje? To je lako izvodljivo samo primenom specijalne dijete. Ona je namenjena damama, čije se masne naslage talože najviše u oko struka i bedara....
Saveti za konzerviranje pečurakaSaveti za konzerviranje pečuraka
04. okt.
Poznate su dve glavne tehnologije konzerviranja pečuraka - to su soljenje i mariniranje (kiseljenje). Soljenje se vrši u drvenoj, emajliranoj ili staklenoj posudi dodavanjem različitih vrsta začina - kima, bibera, karanfilića...
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Da bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća
02. okt.
Evo i nekih saveta prilikom pečenja povrća. Jedan dobro balansiran režim ishrane treba da sadrži adekvatne količine povrća i voća, kao i drugih namirnica....
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Da biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal. Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak. Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Bamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C. Ima nizak sadržaj kalorija...
Saveti za kuvanje artičokeSaveti za kuvanje artičoke
27. mart
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
Saveti za spremanje jarebiceSaveti za spremanje jarebice
15. maj
Jela sa jarebicom zauzimaju posebno mesto u kulinarstvu. Meso jarebice se oduvek smatralo zdravim, budući da se one hrane u prirodi. Koliko nas zna da spremi jarebicu tako da se sačuvaju svi korisni sastojci i ukus?...
Saveti za čišćenje roštiljaSaveti za čišćenje roštilja
22. sep.
Ako hoćete da vam roštilj uvek bude čist i da se njime koristite dugo, nakon što ga koristite, neka se ohladi i odmah očistite unutrašnji i spoljašnji deo roštilja. Za čišćenje najprljavijih i zagorelih mesta koristite...
Saveti za savršenu salatuSaveti za savršenu salatu
02. mart
Jedva da postoji čovek koji seda za sto bez salate. One su idealan dodatak svakom jelu. Najčešće spremamo salatu sa povrćem. Ono treba da bude veoma dobro oprano. Da bi salata bila sveža i ukusna, trebalo bi da se pravi...
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Ako primenjujete neki režim ishrane, nemojte jesti kožicu patke – ona je jako masna. Da bi iscurio bar deo masnoće, napravite nekoliko rupica viljuškom na različitim mestima. 5....
Saveti za spremanje marinada za mesoSaveti za spremanje marinada za meso
18. sep.
Jedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa. Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa. Osim začina i maslinovog ulja,...
Pravilna ishrana za dobar sanPravilna ishrana za dobar san
22. jul
Uprkos tome, dobra vest je što neke odluke, povezane sa ishranom, mogu uticati na kvalitet sna. Drugim rečima - pridržavajte se nekih pravila ishrane i bolje ćete spavati i osećaćete se zdravijim....
Pravilna ishrana za čišćenje želucaPravilna ishrana za čišćenje želuca
28. januar
Organizmu svakog čoveka je potrebna detoksikacija barem jednom godišnje. Čišćenje želuca od toksina je preporučljivo kako bi telo moglo pravilno i bez problema da funkcioniše. Na taj način se poboljšava peristaltika creva...
Jednostavni saveti za sotiranje mesaJednostavni saveti za sotiranje mesa
10. jun
Sotiranje je tehnika brzog prženja proizvoda u maloj količini masti. Masnoća treba da bude jako vruća, a meso ne treba mešati, već okretati pokretom tiganja. Potrebno je da izaberete odgovarajući tiganj, koji je...
Saveti za bolju pripremu roštiljaSaveti za bolju pripremu roštilja
07. maj
Evo nekoliko saveta za pravilno korišćenje roštilja, kao i kako da ukusno pripremite meso na njemu. 1. Na gas ili na ugalj?...
Saveti za pečenje celog piletaSaveti za pečenje celog pileta
23. mart
Evo nekoliko saveta za savršenu pripremu celog pečenog pileta! 1. Odaberite lepo pile To je prvi i osnovni korak u pripremi lepe i veoma ukusne večere. Ttreba da pažljivo odaberete sastojke sa kojima ćete kuvati....
Saveti za mariniranje korenastog povrćaSaveti za mariniranje korenastog povrća
15. mart
Saveti za mariniranje korenastog povrća....
Korisni saveti za pripremu ribeKorisni saveti za pripremu ribe
13. avgust
Pržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom. Nezavisno...
Saveti za sočno pečeno pileSaveti za sočno pečeno pile
24. jun
Celo pečeno pile je fantastična zdrava porodična večera. Nije skupa i možete je začiniti začinima i biljkama po vašem ukusu. Ustvari, pečenje pileta je mnogo lakše nego što mislite. Kada jednom otkrijete vaš stil...