Facebook
Omiljeno
Pinterest
Šnicle od kiselog kupusaGlavica kupusa se samelje u mašini za mlevenje mesa ili u blenderu i dobro se ocedi.
Krompir se oljušti, iseče i skuva se....
Musaka od kiselog kupusaNauljati vatrostalnu posudu (ili pleh, pekač), rasporediti red kupusa, preko naneti fil sa mlevenim mesom, preko mesa naneti pirinač i završiti redom kupusa....
Ukusne tajne kiselog kupusaTreba vam kupus i recept. Međutim, ovde neke stvari nisu veoma jasne i određene. Postoji na stotine recepata za spremanje kiselog kupusa i svaki tvrdi da je najbolji....
Brza salata od kiselog kupusaIsečemo glavicu na sitno.
Posipamo uljem i alevom paprikom.
Serviramo direktno u posudi, pri čemu za svakoga za stolom odvojimo poseban tanjir.
(^_^)...
Hladna čorba od kiselog kupusaKiseli kupus isečemo sitno. Stavljamo u duboku posudu. Praziluk sečemo po dužini na četiri dela i nakon toga na komade debljine oko pola cm.
Stavljamo u kupus....
Domaća pita od kiselog kupusaIsecite kupus na sitno i izdinstajte ga u ulju dok se blago ne zaprži. Od nabrojanih sastojaka zamesite testo koje se deli na jednake delove.
Svaki deo oblikujte u lopticu....
Čorba od kiselog kupusa i sočivaBeleška: Ako je kupus mnogo kiseo ili slan, pre toga se ostavlja u vrućoj vodi oko 10 minuta. A ako nije dovoljno slan, može na kraju da se doda i so u supu....
Čorba od kiselog kupusa i povrćaU ulje stavljamo sitno iseckan kisei kupus da se dinsta. Redom dodajemo iseckan luk, grašak, krompir, oljušten i isečen na kockice.
Sipamo alevu papriku i biber po ukusu. Dodajemo i brašno (1 kašičicu)....
Čorba od kiselog kupusa sa kobasicomZagrejte sok od kupusa, zatim mu dodajte vode, tako da ukupno imate oko 1 l tečnosti, zatim dodajte iseckan kupus, kobasicu iseckanu na kolutiće, kim i kuvajte dok ne omekša....
Čorba od kiselog kupusa s pirinčemZa to vreme isečemo kupus na veoma sitno i dodajemo ga u luk, da se malo zaprži. Nakon toga dodajemo univerzalni začin, sok od kupusa i vodu....
Supa od bulgura i kiselog kupusaLuk i kupus se iseku na sitno i prelivaju se sokom od kupusa.
Suve paprike se namrve i dodaje su zajedno s bulgurom. Supa se kuva na umerenoj vatri, dok kupus ne omekša....
Sarme od kiselog kupusa sa belim sosomU zaprženo brašno nalivamo uz neprekidno mešanje sok od kiselog kupusa pomešan sa vodom i kiselim mlekom.
Stavljamo ponovo na ringlu i kuvamo sos, mešajući dok ne dobijemo željenu gustinu....
Domaća čorba od kiselog kupusa sa kobasicomDodajte sitno isečenu glavicu kupusa i malo vode. Izdinstajte povrće na tihoj vatri dok kupus potpuno ne omekša. S vremena na vreme dodajte po malo vode.
Isecite kobasicu na kolutove i dodajte je u ostale sastojke....
Supa od kiselog kupusa na ruski načinPraziluk i kupus se iseku na sitnu i prelivaju se sokom od kupusa. Posipaju se alevom paprikom, dodaje se ulje i krompir.
Supa se dobro promeša i servira se hladna....
Trikovi kod spremanja klenaAko volite orahe, ribu možete napuniti lukom, orasima i pečurkama - tako je mnogo ukusan, a pritom nije potrebno da ga dugo spremate. Možete dodati i malo suvog grožđa....
Trikovi kod spremanja prepeliceOdgovarajući garnir za prepelice su: krompir, kiseli kupus, pirinač, patlidžan, tikvice, itd. Možete kombinovati ukus mesa prepelice sa slaninom, pečurkama, maslacem, pivom i vinom....
Kiseli KupusIstorija kiselog kupusa
Kiseli kupus je veoma važan i nezamenljiv deo naše tradicionalne kuhinje. Uprkos tome se smatra da su Nemci prvi proizveli kiseli kupus....
Salata od kiselog kupusa sa jabukama i urmamaPrvo sečemo kiseli kupus na sitno.
Jabuke se operu, oljušte i očiste od semenki, nakon toga ih narendamo na stino renda.
Urme se seku na parčiće i dodajemo ih kupusu i jabukama....
Pogača sa nadevom od kiselog kupusa i mlevenog mesaSipajte ulje u široku posudu i stavite kupus isečen na sitno. Pržite na slaboj vatri oko jedan sat, uz često mešanje. Čim je kupus dovoljno omekšao, gurnite ga u kraj i u oslobođeno mesto stavite mleveno meso....