Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sudžuk od divljeg praseta i teletineMeso treba da je bez kosti. Isečemo ga na parčiće i sameljemo u mleveno meso. Dodajemo začine i zamesimo dobro da upije začine.
Dobro je da ostavite meso bar jedan dan sa začinima, da upije dobro arome.
Punite creva...
29. jul
Prase na ražnjuTokom pečenja, prase premazujte mašću. Prase je spremno kada dobije lepu zlatnu koricu....
16. maj
Svinjska rebra od praseta na roštiljuUpalite roštilj na ćumur.
Pomešajte beli šećer, smeđi šećer, so, biber, kumin, suva slačica, ljutu alevu papriku i biber u maloj posudi da se sjedine.
Natrljajte rebra smesom.
Stavite meso odozgo na roštilj i pecite...
26. mart
Najvažnije tehnike pri pripremanju kremovaŽeliranje kremova
Ova tehnika podrazumeva dodavanje želatina kremovima od različitih sastojaka....
28. feb.
Pečeno prase sa krompiromMešamo i punimo unutrašnjost praseta. Zašivamo koncem i stavljamo u posudu za pečenje preko ukrštenih štapića loze ili ražnjića, ukrštenih da se ne zalepi.
Nalivamo šolju vode i stavljamo u umerenu rernu....
25. maj
Pečeni but od divljeg praseta sa marmeladomDinstamo lagano i dodajemo meso, pečemo sa svih strana. Dodajemo malo od marinade i vino.
Meso dinstamo dok ne oomekša i vadimo sa strane.
Zgusnemo sos sa malo brašna, dodajemo marmeladu, kleku i limun....
12. okt.
Pečeno prase za Božić - PečenicaMoj otac na ovaj način priprema pečeno prase već godinama, a recept je nasledio od svog oca. Veličina praseta varira svake godine....
18. januar
Punjeno prase na nemački načinPrase operite i spolja i iznutra ga istrljajte solju, biberom i sokom od limuna....
16. april
Pečeno prase sa nadevom od kupusaSmesom se puni prase i nakon toga se zašiva.
Natrlja se ostatkom masti i posipa se pokom od limuna....
12. dec.
Pečeno prase sa nadevom od iznutrica i pečurakaPrase se opere i očisti. Natrlja se spolja i iznutra sa solju, alevom paprikom i biberom, namaže se masnoćom i ostavlja se da odstoji....
04. jun
Prase sa nadevom od pirinča i iznutricama iz rerneNadevom napunimo prase i ušivamo otvor koncem. Napunjeno prase stavljamo u pleh, na dno stavimo štapiće vinove loze.
Namažemo ga maslacem i dodajemo malo tople vode....
08. januar
Prase sa nadevom od kiselog kupusa i šunkom iz rerneNadevom napunimo prase i ušivamo koncem.
Natrljamo prase maslacem i alevom paprikom i stavljamo u pleh na dno na kojem ukrstimo štapiće vinove loze....
05. januar
Cvetovi od pečenog krompiraBilo bi dobro je da je krompir mlad, ali ako nemate, koristite krompir sa tanjom korom. Odgovara je naprimer krompir sorte Agata.
Krompir dobro operite. Kuvajte ga u posoljenoj vodi. Važno je da je krompir poluskuvan i...
16. feb.
Limunada od pečenog limunaPotreban vam je gril tiganj.
Menta se samelje u blenderu sa malo vode i 1 kašičicom šećera. Procedi se. Limun se opere. Seče se po sredini i natopi se u šećer - 2 supene kašike i poređa se u vreo tiganj na oko 8-10 minuta...
17. okt.
Pašteta od pečenog patlidžanaPatlidžan se ispeče ravnomerno sa svih strana i odmah nakon toga se potapa u hladnu vodu da sačuva svoju svetlu boju.
Oljušti se i samelje u mlinu za meso ili blenderu. Stavlja se u gazu i okači se da se ocedi.
Nakon...
05. januar
Umak od pečenog patlidžanaOperite patlidžan, odsecite poklopce i pecite ih na gril tiganju zajedno sa neoljuštenim čenom belogl uka.
Ostavite da se ohladi i nakon toga oljuštite i pasirajte zajedno sa belim luka, susamovim uljem, sokom limuna i...
07. sep.
Pašteta od pečenog povrćaOperemo svo povrće, stavljamo u posudu za pečenje i gurnemo u rernu na 180 stepeni da se peče, a šargarepu stavljamo da se dobro skuva na ringli. Kada počne da tamni odozgo sklanjamo....
16. april
Rolati od pečenog patlidžanaPečeni do zlatne boje, patlidžani su spremni da se pune ukusnom smesom i uvijaju u rolnice.
Rolate od patlidžana poređajte na tanjir, ukrasite i ukrasite po želji....
25. dec.
Pečena rebra od divljeg prasetaKod divljači je mnogo važna obrada, zato meso treba da odstoji u marinadi.
U posudu sipamo ulje i sve druge začine.
Očišćena i oprana rebra stavljamo u marinadu i ostavljamo da odstoje 24 sata u frižideru.
Kad prođe...
23. april
Namaz od pečenog belog lukaOdvojite beli luk na čenove. Poređajte ih u pleh, nemojte ih ljuštit. Naprskajte ih maslinovim uljem i pecite između 20 i 30 minuta u ugrejanoj rerni na 200 stepeni.
Ostavite da se ohladi nekoliko minuta, nakon toga očitite...
11. april
Supa od pečenog belog lukaNeverovatan ukus ima ova supa od pečenog belog luka.
Poslužite toplu supu od pečenog belog luka....
08. mart
Domaća praseća paštetaGlava od praseta se dobro skuva, meso se odvoji od kostiju i melje se na mašini za meso.
Sirova džigerica se takođe melje....
20. sep.
Da napravimo pečenog brancinaOsim pečenog brancina, takođe probajte:
- brancina u tiganju:
- brancina na roštilju;...
15. feb.
2
Saveti kod pripremanja jarebicaKao što i sami vidite, pripremanje jarebice nije toliko komplikovano, ukoliko znate kako pravilno da pripremite pticu....
21. nov.
Kako se pripremaju srednje pečene šnicle?Kada se pripremaju šnicle, u meso ne treba ubacivati termometar kako bi se sprečilo da iz njega iscuri sok.
Takođe ne treba da ih sečemo nožem da bismo proverili boju mesa, jer će sokovi ponovo nestati....
29. jun