Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sudžuk od divljeg praseta i teletineSudžuk od divljeg praseta i teletine
29. jul
Meso treba da je bez kosti. Isečemo ga na parčiće i sameljemo u mleveno meso. Dodajemo začine i zamesimo dobro da upije začine. Dobro je da ostavite meso bar jedan dan sa začinima, da upije dobro arome. Punite creva...
Prase na ražnjuPrase na ražnju
16. maj
Tokom pečenja, prase premazujte mašću. Prase je spremno kada dobije lepu zlatnu koricu....
Svinjska rebra od praseta na roštiljuSvinjska rebra od praseta na roštilju
26. mart
Upalite roštilj na ćumur. Pomešajte beli šećer, smeđi šećer, so, biber, kumin, suva slačica, ljutu alevu papriku i biber u maloj posudi da se sjedine. Natrljajte rebra smesom. Stavite meso odozgo na roštilj i pecite...
Najvažnije tehnike pri pripremanju kremovaNajvažnije tehnike pri pripremanju kremova
28. feb.
Želiranje kremova Ova tehnika podrazumeva dodavanje želatina kremovima od različitih sastojaka....
Pečeno prase sa krompiromPečeno prase sa krompirom
25. maj
Mešamo i punimo unutrašnjost praseta. Zašivamo koncem i stavljamo u posudu za pečenje preko ukrštenih štapića loze ili ražnjića, ukrštenih da se ne zalepi. Nalivamo šolju vode i stavljamo u umerenu rernu....
Pečeni but od divljeg praseta sa marmeladomPečeni but od divljeg praseta sa marmeladom
12. okt.
Dinstamo lagano i dodajemo meso, pečemo sa svih strana. Dodajemo malo od marinade i vino. Meso dinstamo dok ne oomekša i vadimo sa strane. Zgusnemo sos sa malo brašna, dodajemo marmeladu, kleku i limun....
Pečeno prase za Božić - PečenicaPečeno prase za Božić - Pečenica
18. januar
Moj otac na ovaj način priprema pečeno prase već godinama, a recept je nasledio od svog oca. Veličina praseta varira svake godine....
Punjeno prase na nemački načinPunjeno prase na nemački način
16. april
Prase operite i spolja i iznutra ga istrljajte solju, biberom i sokom od limuna....
Pečeno prase sa nadevom od kupusaPečeno prase sa nadevom od kupusa
12. dec.
Smesom se puni prase i nakon toga se zašiva. Natrlja se ostatkom masti i posipa se pokom od limuna....
Pečeno prase sa nadevom od iznutrica i pečurakaPečeno prase sa nadevom od iznutrica i pečuraka
04. jun
Prase se opere i očisti. Natrlja se spolja i iznutra sa solju, alevom paprikom i biberom, namaže se masnoćom i ostavlja se da odstoji....
Prase sa nadevom od pirinča i iznutricama iz rernePrase sa nadevom od pirinča i iznutricama iz rerne
08. januar
Nadevom napunimo prase i ušivamo otvor koncem. Napunjeno prase stavljamo u pleh, na dno stavimo štapiće vinove loze. Namažemo ga maslacem i dodajemo malo tople vode....
Prase sa nadevom od kiselog kupusa i šunkom iz rernePrase sa nadevom od kiselog kupusa i šunkom iz rerne
05. januar
Nadevom napunimo prase i ušivamo koncem. Natrljamo prase maslacem i alevom paprikom i stavljamo u pleh na dno na kojem ukrstimo štapiće vinove loze....
Cvetovi od pečenog krompiraCvetovi od pečenog krompira
16. feb.
Bilo bi dobro je da je krompir mlad, ali ako nemate, koristite krompir sa tanjom korom. Odgovara je naprimer krompir sorte Agata. Krompir dobro operite. Kuvajte ga u posoljenoj vodi. Važno je da je krompir poluskuvan i...
Limunada od pečenog limunaLimunada od pečenog limuna
17. okt.
Potreban vam je gril tiganj. Menta se samelje u blenderu sa malo vode i 1 kašičicom šećera. Procedi se. Limun se opere. Seče se po sredini i natopi se u šećer - 2 supene kašike i poređa se u vreo tiganj na oko 8-10 minuta...
Pašteta od pečenog patlidžanaPašteta od pečenog patlidžana
05. januar
Patlidžan se ispeče ravnomerno sa svih strana i odmah nakon toga se potapa u hladnu vodu da sačuva svoju svetlu boju. Oljušti se i samelje u mlinu za meso ili blenderu. Stavlja se u gazu i okači se da se ocedi. Nakon...
Umak od pečenog patlidžanaUmak od pečenog patlidžana
07. sep.
Operite patlidžan, odsecite poklopce i pecite ih na gril tiganju zajedno sa neoljuštenim čenom belogl uka. Ostavite da se ohladi i nakon toga oljuštite i pasirajte zajedno sa belim luka, susamovim uljem, sokom limuna i...
Pašteta od pečenog povrćaPašteta od pečenog povrća
16. april
Operemo svo povrće, stavljamo u posudu za pečenje i gurnemo u rernu na 180 stepeni da se peče, a šargarepu stavljamo da se dobro skuva na ringli. Kada počne da tamni odozgo sklanjamo....
Rolati od pečenog patlidžanaRolati od pečenog patlidžana
25. dec.
Pečeni do zlatne boje, patlidžani su spremni da se pune ukusnom smesom i uvijaju u rolnice. Rolate od patlidžana poređajte na tanjir, ukrasite i ukrasite po želji....
Pečena rebra od divljeg prasetaPečena rebra od divljeg praseta
23. april
Kod divljači je mnogo važna obrada, zato meso treba da odstoji u marinadi. U posudu sipamo ulje i sve druge začine. Očišćena i oprana rebra stavljamo u marinadu i ostavljamo da odstoje 24 sata u frižideru. Kad prođe...
Namaz od pečenog belog lukaNamaz od pečenog belog luka
11. april
Odvojite beli luk na čenove. Poređajte ih u pleh, nemojte ih ljuštit. Naprskajte ih maslinovim uljem i pecite između 20 i 30 minuta u ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Ostavite da se ohladi nekoliko minuta, nakon toga očitite...
Supa od pečenog belog lukaSupa od pečenog belog luka
08. mart
Neverovatan ukus ima ova supa od pečenog belog luka. Poslužite toplu supu od pečenog belog luka....
Domaća praseća paštetaDomaća praseća pašteta
20. sep.
Glava od praseta se dobro skuva, meso se odvoji od kostiju i melje se na mašini za meso. Sirova džigerica se takođe melje....
Da napravimo pečenog brancinaDa napravimo pečenog brancina
15. feb.
2
Osim pečenog brancina, takođe probajte: - brancina u tiganju: - brancina na roštilju;...
Saveti kod pripremanja jarebicaSaveti kod pripremanja jarebica
21. nov.
Kao što i sami vidite, pripremanje jarebice nije toliko komplikovano, ukoliko znate kako pravilno da pripremite pticu....
Kako se pripremaju srednje pečene šnicle?Kako se pripremaju srednje pečene šnicle?
29. jun
Kada se pripremaju šnicle, u meso ne treba ubacivati termometar kako bi se sprečilo da iz njega iscuri sok. Takođe ne treba da ih sečemo nožem da bismo proverili boju mesa, jer će sokovi ponovo nestati....