Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
U koja jela treba dodati kajensku papriku?U koja jela treba dodati kajensku papriku?
10. dec.
Kada se doda, svakom jelu daje poseban ukus i kiselu oštrinu. Može se koristiti sušena i mlevena kajenska paprika....
U koja jela treba da dodamo čubar?U koja jela treba da dodamo čubar?
11. mart
Čubar je jedan od najstarijih začina, poznat još starim Rimljanima, koji su njime začinjavali svako jelo. U 1. veku p.n.e drevni rimski pesnik Vergilije je gajio plantaže sa čubrom jer je tvrdio da je na taj način med pčela...
U koja jela se dodaje mirođija?U koja jela se dodaje mirođija?
14. maj
Evo u koja jela se stavlja mirođija: Supe i čorbe sa mirođijom U supama, mirođija dodaje aromu i ukus. Često se koristi kao ukras ili dodaje toplim supama pred kraj kuvanja kako bi zadržao svež ukus....
U koja jela se dodaje husk?U koja jela se dodaje husk?
05. jul
Voćni musevi postaju posebno zdravi ako se dodaju vlakna sa 1 kašikom huska....
U koja jela se dodaje kardamom?U koja jela se dodaje kardamom?
22. nov.
Kardamom treba koristiti u vrlo malim količinama jer je ovaj začin visoko koncentrisan. U kuvanju se koristi svež i sušen kardamom. Mahune kardamoma koje se dodaju u rižoto ne jedu se, one samo daju ukus jelu....
Jela, koja obavezno treba da probate u ŠpanijiJela, koja obavezno treba da probate u Španiji
09. maj
Obično se dodaju krompir, šargarepa i kupus, ali ponekad se dodaju i praziluk, repa i boranija. 2. Huevos rotos je jelo koje se sastoji od nekoliko prženih jaja na pomfritu....
U koja peciva možete dodati susam?U koja peciva možete dodati susam?
09. sep.
Međutim, evo peciva u koje treba da dodate susam: Đevrek Pečeni đevrek jednostavno nije potpun bez posipanja susamom....
Na koja jela se dodaje parmezan?Na koja jela se dodaje parmezan?
01. maj
U kuvan rižoto se dodaje pre serviranja, što daje kremastu teksturu i bogatstvo ukusa jela....
Kojim jelima treba dodati muskatni oraščićKojim jelima treba dodati muskatni oraščić
14. mart
Dodaje se tradicionalnim slatkim jelima - tortama od pavlake, slatkišima, kremovima od jaja i mleka. U peciva se dodaje pri samo mešenju testa....
Koja su omiljena jela Rumuna?Koja su omiljena jela Rumuna?
27. sep.
Rumunska kuhinja je raznovrsna i bogata i odlikuje se specifičnim nacionalnim vrstama jela, ali i jelima pozajmljenim ili preuzetim iz stranih kultura i tradicija s kojima su Rumuni dolazili u kontakt. Rumuni u svojoj...
Koje začine dodati pirinču za različite vrste jela?Koje začine dodati pirinču za različite vrste jela?
04. april
Na primer, ako ne dodate šafran u persijska jela, ona neće biti gotova i potpuna. Ovaj začin je neophodan kada je u pitanju priprema pirinča. Jelo možete na kraju posuti i origanom, ruzmarinom i mirođijom....
Za koja jela se koristi majoran?Za koja jela se koristi majoran?
07. mart
Dodaje se u dimljenu hranu, takođe ide uz hranu od pasulja, supe od graška i supe od krompira, pečeni krompir i razna jela od povrća....
Koja jela ne mogu bez pimentaKoja jela ne mogu bez pimenta
21. januar
Nekoliko zrnaca se takođe može dodati u Božićni punč. Uz kuvano vino prolazi kao opcioni začin, ali neizostavno donosi snažan i prijatan ukus....
Gotova jela koja se mogu zamrzavatiGotova jela koja se mogu zamrzavati
18. mart
Možete ih dodavati svakom jelu, koje želete da odmrznete. Dobro je da stavite jela u staklene tegle, kada želite da ih zamrznete. Nemojte zatvarati tegle, pre nego što se jelo u ptpunosti ohladi....
RuzmarinRuzmarin
21. april
Eterično ulje ruzmarina se takođe može dodati pasti za zube. Ubiće bakterije koje otežavaju dah i osvežiti usnu šupljinu....
Tri bezglutenska brašna koja možete dodati u svoju dijetuTri bezglutenska brašna koja možete dodati u svoju dijetu
02. jun
Može da zameni pšenično brašno za 25 odsto brašna od amaranta, ali ono treba da se kombinuje sa drugim brašnom za vreme pečenja....
Sos za jela sa povrćemSos za jela sa povrćem
04. feb.
Serviramo uz jela od povrća, odgovara za krompir, tikvice ili patlidžan, može i sa drugim....
Pačija supa koja ugrevaPačija supa koja ugreva
26. nov.
Dobijenu zapršku sipamo u supu, promešamo i serviramo toplu pačiju supu koja ugreva dušu....
Pita koja ne padaPita koja ne pada
01. okt.
U kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir. Uzmite jednu koru, namažite je četkom...
Gordon Ramzi navodi koja to jela bi trebalo svi da znamo da spremimoGordon Ramzi navodi koja to jela bi trebalo svi da znamo da spremimo
03. april
Prema poznatom kuvaru Gordonu Ramziju, svaki čovek bi trebalo da nauči da sprema 5 jela, čak i ako ne voli toliko da kuva. Ne možemo poreći činjenicu da svima nama treba hrana....
Zimnica - važna pravila koja treba da znateZimnica - važna pravila koja treba da znate
12. mart
Ali ne treba preterivati i pripremati velike količine zimnice. Zimnica se konzumira između novembra i aprila - 25 nedelja....
Fenomenalna gibanica koja uvek uspeFenomenalna gibanica koja uvek uspe
29. dec.
2
Usitniti sir i kajmak, pa dodati jaja, prasak za pecivo i so ako je potrebno. Fil ne treba da bude redak!...
Za Mesne poklade treba jesti samo jela sa mesomZa Mesne poklade treba jesti samo jela sa mesom
27. mart
Prema narodnim običajima, mladenci danas bi trebalo da posete svoje kumove i roditelje mlade, a kao poklon bi trebalo da im odnesu kuvanu kokošku, hleb i vino....
Za koja peciva treba da koristimo amonijačnu soduZa koja peciva treba da koristimo amonijačnu sodu
22. april
Način pripreme: Svi proizvodi se izmešaju, pa se postepeno dodaje brašno dok se ne dobije glatko i mekano testo. Od njega se prave male loptice koje se peku u nauljenom plehu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni....
U koja jela se stavlja nana?U koja jela se stavlja nana?
30. jun
U tu svrhu treba jesti svežu nanu, u obliku salata i nekih supa, gde se zelena nana posipa sveža. Nana se koristi u pripremi jela od jagnjetine i govedine. Takođe je dobar dodatak jelima sa spanaćem....