Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zabranjena hrana pre spavanjaZabranjena hrana pre spavanja
27. jul
Osim toga što treba da izbegavate da gledate u telefon na primer, postoje i nova pravila o tome šta ne treba da jedete pre spavanja....
Evo zašto treba da pazite na jedenje urmiEvo zašto treba da pazite na jedenje urmi
28. avgust
Uprkos tome što su urme bogate vlaknima, koja su pomoćnici u misiji mršavljenja, ima nekoliko faktora koji ih čine neadekvatnom hranom za gubitak težine....
Zašto treba da potapamo u vodu orašaste plodove pre konzumacije?Zašto treba da potapamo u vodu orašaste plodove pre konzumacije?
09. april
Orašasti plodovi i semenke mogu da budu jedan savršen element naše svakodnevne ishrane, ali samo treba da naučimo kada, kako i koju količinu da konzumiramo....
Uzimajte ove napitke pre spavanja i bićete mršavi i lepi!Uzimajte ove napitke pre spavanja i bićete mršavi i lepi!
17. okt.
To se na primer može desiti sa jednim čudesnim napicima koji treba da se uzimaju u veče....
Zašto treba redovno jesti hlebZašto treba redovno jesti hleb
02. maj
Kada neko reši da smrša, prvo što izbacuje iz ishrane je hleb. Ali, velika je greška ako se hleb u potpunosti izbaci, jer je on veoma koristan za organizam. Hleb je važan izvor bitnih biljnih belančevina i sadrži niz...
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
Zašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika? - Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe. - Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
Zašto treba češće jesti brancina?Zašto treba češće jesti brancina?
08. okt.
Koža ove vrste ribe je takođe veoma ukusna i ne treba je skidati tokom pečenja, jer postaje jako hrskava....
Zašto ne treba jesti voće uvečeZašto ne treba jesti voće uveče
28. april
1
U svakodnevnom meniju treba da obratimo pažnju i na još nekoliko faktora. Ručak, na primer, ne bi trebao da bude obilan....
Zašto treba svakodnevno konzumirati zeleni čajZašto treba svakodnevno konzumirati zeleni čaj
02. mart
Iz tog razloga žena u toku trudnoće ne bi trebalo da prestanu da konzumiraju zeleni čaj; 9. Čisti krv od lošeg holesterola i drugih štetnih materija i formiranja naslaga na zidovima krvnih sudova....
Zašto treba da pijemo više vode?Zašto treba da pijemo više vode?
02. dec.
Ne treba dokazivati potrebu za vodom za ljudski organizam, niti treba da se ubeđujemo u pozitivno dejstvo koje ona ima na nas. To su istine u koje su svi uvereni....
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Zašto treba da jedemo više kiseljaka?
09. maj
Pošto kiseljak sadrži povećane količine soli oksalne kiseline, neki pacijenti treba da se uzdrže od konzumiranja ove biljke. Ljudi koji pate od gihta, artritisa, reumatizma treba da ga izbace iz ishrane....
Zašto redovno treba da jedete džigericu?Zašto redovno treba da jedete džigericu?
07. okt.
Crna džigerica sisara, domaćih kokoški i patki i nekih vrsta riba se konzumiraju kao hrana. Goveđa, jagnjeća, teleća, pileća i guščija džigerica se koristi kao izvor hrane. Kod nas i u mnogim drugim zemljama se konzumira...
Zašto treba zamrzavati sok od pomorandžeZašto treba zamrzavati sok od pomorandže
17. sep.
Pomorandže spadaju u najkorisnije citrusno voće. One imaju prijatan i osvežavajući ukus, a takođe su i dobar izvor korisnih materija. Ceđena pomorandža je kod mnogih obavezan deo doručka. Španski naučniic su otkrili...
4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripreme4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripreme
23. dec.
Evo ih i četiri osnovne namirnice, koje nikada ne treba da perete: 1. Meso Mesto ne treba da se pere....
Punjene pečurke sa nekoliko sirevaPunjene pečurke sa nekoliko sireva
17. jun
Pečurke operemo i vadimo drške. Sečemo ih sitno i propžimo u ulju. Kad budu gotovi vadimo iz posude i pomešamo sa krem sirom, parmezanom i sitno iseckanim čedar sirom. Sa ovom smesom punimo pečurke. Poređamo u pleh...
Ekonomičan frikase sa nekoliko sastojakaEkonomičan frikase sa nekoliko sastojaka
17. avgust
Gotovo jelo sklanjamo s ringle i ostavljamo da se ohladi nekoliko minuta. Po želji serviramo sa listićima peršuna....
Slatko od urmiSlatko od urmi
22. maj
Kada se potope, kožica urmi će nabubreti, tako da treba da se ljušti na mestima gde s eona nadigla. Stavite ih u činiju, zajedno sa medom, vodom, vanilin šećerom, rumom i cimetom, po želji....
Sirup od urmiSirup od urmi
08. januar
Nakon što spremite čuvajte sirup od urmi u zatvorenoj posudi u frižideru....
Pekmez od urmiPekmez od urmi
09. mart
Dan zasladite ovim ukusnim pekmezom od urmi....
Treba li oprati pile pre kuvanja?Treba li oprati pile pre kuvanja?
26. mart
Od sada treba samo da izaberete ukusan recept za celo pečeno pile, pohovanu piletinu ili piletinu na roštilju....
Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?
31. maj
Pošto alkohol izaziva iste neželjene efekte, treba ga izbegavati zajedno sa lekovima za alergije....
Zašto treba da pijemo sok od krastavca?Zašto treba da pijemo sok od krastavca?
28. nov.
Međutim, treba imati na umu da ovaj sok povećava kiselost u želucu i da u slučaju gastritisa, čira ili problema sa crevnim traktom može pogoršati stanje....
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?
09. dec.
Japanska jabuka je unikatno voće koje ne voli svako, ali je toliko korisno da ne zaslužuje da se zanemari. Božanstveni plod je vitaminska bomba, vekovima poznata po svojim lekovitim svojstvima. Egzotična biljka potiče...
Evo zašto treba da jedete više kivijaEvo zašto treba da jedete više kivija
17. nov.
U korist respiratornog sistema Ljudi sa astmom i hroničnim problemima sa respiratornim sistemom takođe češće treba da jedu kivi....
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačNekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinač
12. avgust
Crveni pirinač je vrsta nepoliranog pirinča koji ima veću hranljivu vrednost od belog. Vreme kuvanja je relativno duže od vremena kuvanja belog pirinča, ali crveni ima prijatniji ukus. Bogat je vlaknima, vitaminima B1...