Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Milibrot se ostavlja da nadođe.
Namaže se jajetom, umućenim sa svežim mlekom i peče se na 180 stepeni oko 40 minuta ili dok ne bude gotovo....

Isecite hleb na kriške.
Pomešajte brašno sa malo mleka, da dobijete kašu. Dodajte jaja, so, vanilu, šećer, sodu i preostalo mleko.
Dobro promešajte...

Kvasac, 2 supene kašike brapna i 1/3 šećera se stavlja u ugrejano mleko. Smesa se ostavlja sa strane, dok se kvasac ne aktivira....

U mleku sa 1 kašikom šećera i 1 kašikom brašna istopimo kvasac i ostavljamo ga da se aktivira....

Odozgo ih namažite smesom umućenog žumanca sa mali ulja, mlevenim orasima i pospite svaku milibrot gurabiju sa malo kristal šećera....

Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte....

Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....

Nakon sledećih 10-15 minuta sir u činiji će se zgusnuti i pretvoriće se u lepljivu smesu....

Međutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo....

Kupus se naseče i dodaju se rendane šargarepe i mirođija isečena na sitno....

Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
Rejting
3.5
Ukupno glasalo: 2
50
41
31
20
10
Oceni: