Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi slatko od smokava?

Kako se pravi slatko od smokava?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
45166
Kako se pravi slatko od smokava?

Poklonite teglice domaćeg slatka od smokava svojoj porodici i prijateljima. Ovo je savršen dodatak svežem hlebu za doručak ili možete pokušati da ga dodate prirodnom kiselom mleku - ukus je fantastičan.

Potrebne namirnice:

zrele smokve - 3 kg, isečene na četvrtine

kristal smeđi šećer -1 kg

limun - 1 isceđen

rozetla - 4-5 listića

Način pripreme:

KORAK 1

Da počnete da kuvate slatko od smokava, oprane i isečene smokve stavite u šerpu, pospite ih šećerom i ostavite preko noći u frižider. Sutradan ćete videti da su pustile vodu.

Prebacite u dublju tepsiju i zatim stavite u rernu zagrejanu na 170°C. Dodajte sok od limuna. Sačekajte da smokve proključaju i kuvajte, povremeno mešajući, dok se slatko od smokava malo ne zgusne, skidajući penu koja izlazi na površinu. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 10 minuta.

KORAK 2

Rasporedite smešu u sterilisane tegle. Zatvorite poklopcima i ostavite slatko da se potpuno ohladi, okrećući tegle naopačke. Može se čuvati neotvoreno šest meseci i u frižideru 2 nedelje nakon otvaranja.

Sada je vreme da napravite neki čizkejk sa smokvama ili kolač sa smokvama i prijatno vam bilo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni