Hleb sa kvasom je jedna od omiljenih vrsta hleba mnogim ljudima. Ne samo što ga skoro svi smatraju ukusnijim od konvencionalnog hleba, on je takođe i hranljiviji.
Da biste napravili hleb sa kvasom u kućnim uslovima, potrebna Vam je smesa od kvasa napravljena od brašna i vode i to samo nekoliko dana, samo nekoliko minuta rada svakog dana. On se koristi umesto kupovnog kvasca koji je uključen u većinu recepata za hleb.
Jedan od najvažnijih koraka prilikom spremanja hleba sa kvasom je to da bude ostavljen da naraste.
Većina recepata za hleb sa kvasom iziskuje da ima dva narastanja hleba sa kvasom.
Prvo narastanje hleba sa kvasom traje od 3 do 12 sati na sobnoj temperaturi, a drugo 30 minuta do sat vremena.
Postoji i druga opcija sa samo jednim narastanjem koje traje od 12 do 24 sata u frižideru.
Hleb sa kvasom može da bude dostojan dodatak dijetama mnogih ljudi. Takođe, manja je verovatnoća da će hleb sa kvasom povećati vaš šećer u krvi u odnosu na običan hleb i mnogi od onih koji konzumiraju ovu vrstu hleba vide da je on lakši za varenje.
Komentari