Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Hleb sa kvasom i kinoomHleb sa kvasom i kinoom
18. mart
Oblikovani hleb se stavlja u tepsiju i ostavlja se da naraste i poveća svoj oblim ovog puta na 2-3 sata, u zavisnosti od snage domaćeg kvasa. 8....
Hleb sa kvasom i kakaomHleb sa kvasom i kakaom
29. jun
Kada je hleb sa kvasom i kakaom gotov izvadim ga i pokrivam krpom. Tako kora hleba postaje mekana....
Hleb sa kvasom i dve vrste brašnaHleb sa kvasom i dve vrste brašna
20. nov.
Pecite integralni hleb otprilike 15 minuta i smanjite temperaturu na 180. Pecite još 30 minuta. Ostavite hleb da se ohladi na rešetci i isecite još toplog. Hleb sa kvasom i dve vrste brašna je gotov....
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu: 1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
Francuski hleb sa kvasomFrancuski hleb sa kvasom
14. jun
Nakon 30 minuta poklopac se sklanja i francuski hleb sa kvasom se peče 30 minuta na 180 stepeni....
Integralni hleb sa kvasomIntegralni hleb sa kvasom
07. dec.
Integralni hleb sa kvasom je čudesan!...
Domaći hleb sa kvasomDomaći hleb sa kvasom
29. jun
Testo sa kvasom je malo mekše od testa sa kvascem. Kada umesite testo, pokrijte ga folijom i ostavite ga da naraste. Za to su potrebna oko 2-3 sata....
Kvas i hleb od kvasaKvas i hleb od kvasa
20. sep.
Sledi hleb sa kvasom - ja koristim aparat za pečenje hleba, ali ako želite, možete i ručno da mesite (količina je ista)....
Hleb sa živim kvasomHleb sa živim kvasom
23. dec.
Pokrijte krpom čim hleb sa živim kvasom bude gotov....
Hleb sa ražanim kvasomHleb sa ražanim kvasom
12. avgust
Što više radite sa testom, to ćete imati lepši hleb. 7. Oblikujte i ostavite da udupla svoj obim (može da oduzme 7 do 8 sati, ili manje, u zavisnosti od jačine vašeg kvasa). 8....
Hleb sa kvasom bez mešenjaHleb sa kvasom bez mešenja
27. jul
Poklopac skinite i hleb sa kvasom pecite još 30 minuta. Mmm... aromatični hleb bez mešenja je gotov. Na fotografiji je napravljena dupla doza....
Hleb sa kvascemHleb sa kvascem
16. feb.
Nakon što izvadimo uvijamo hleb sa kvascem u pamučnu krpu 10 minuta da odstoji i omekša. Prijatno!...
Milibrot sa kvasom i suvim grožđemMilibrot sa kvasom i suvim grožđem
21. jul
Postoje domaćice koje svoj kvas uzgajaju godinu dana, druge dve nedelje - naravno da je dugotrajnije uzgajanje jače i testo sa njime brže narasta....
Kukuruzni hleb sa kvascemKukuruzni hleb sa kvascem
27. nov.
Prvo pripremite kvas. Umesite brašno zajedno sa kvascem u malu lopticu testa. Ubacite ga u posudu sa toplom vodom i sačekajte da se pokaže na površini - otprilike 15 minuta....
Arapski hleb sa kvascemArapski hleb sa kvascem
15. okt.
Ugrejte malo vodu i u njoj rastvorite kvasac i šećer. Ostavite 10 minuta da se aktivira. Čim se na površini pojave mali balončići, kvasac je gotov. Dodajte ga u brašno sa 2 supene kašike ulja....
Seoski hleb sa kvascemSeoski hleb sa kvascem
25. sep.
Prosejemo brašno i sa delom brašna, delom vode, šećerom i kvascem pravimo kašu da se kvasac aktivira. Drugi deo vode i soli dodajete u brašno. Kad kvasac nadođe dodajete i nju i mesite glatko testo koje se ne lepi....
Hleb sa suvim kvascemHleb sa suvim kvascem
24. jun
Kvasac se pomeša sa svežim toplim mlekom, da se aktivira i sa kašikom brašna. U posudi za pečenje se pravi kadica od brašna. Mleko treba da je toplo ali ne vruće. Stavljaju se svi sastojci i zamesi se meko testo....
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Integralni hleb sa brašnom od spelte i kvasomIntegralni hleb sa brašnom od spelte i kvasom
13. jul
Možete posuti sa malo ovsenih pahuljica. Ostavite da drugi put nadođe. Integralni hleb pecite u hladnoj rerni na 180-190°C dok ne bude gotov. Integralni hleb sa brešnom od spelte i kvasom je veoma uspešan....
Ražani hleb sa svežim kvascemRažani hleb sa svežim kvascem
30. okt.
Može da oduzme bar sat vremena, ako su dva hlepčiće, a ako je jedan dijetalan hleb - do dva sata. Ražani hleb sa svežim kvascem naprskajte vodom i uvijte krpom....
Ovseni hleb sa svežim kvascemOvseni hleb sa svežim kvascem
29. okt.
Ovsenih hleb sa svežim kvascem je veoma ukusan....
Ekonomičan seoski hleb sa kvascemEkonomičan seoski hleb sa kvascem
03. januar
Stavljamo naš seoski hleb da se peče. Pečemo hleb oko 25 minuta. Ostavljamo gotov ekonomičan seoski hleb sa kvascem da se potpuno ohladi pre nego što ga isečemo....
Integralni hleb sa živim kvascemIntegralni hleb sa živim kvascem
13. jul
Najpre aktiviramo kvasac sa 100 ml vode i brašna oko 70-100 g što oduzima oko 2-3 sata u zavisnosti od toplote prostorije. U posudu dodajemo mlaku vodu, masnoću i ostale sastojke....
Kako se mesi hleb sa kvasom?Kako se mesi hleb sa kvasom?
22. jul
Vreme pripreme zavisi od vrste brašna koje koristite, sadržaja proteina u brašnu, vode, temperature, koliko je jak kvas, mešenja i oblikovanja. Kako se mesi hleb sa kvasom?...
Hleb od spelte sa ražanim kvasomHleb od spelte sa ražanim kvasom
30. januar
Izvadite iz rerne hleb od spelte sa ražanim kvasom i premestite na rešetku da se ohladi....