bonapeti.rs»Saveti»Kako se kuva jasmin pirinač?

Kako se kuva jasmin pirinač?

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Početnik
6618412
Kako se kuva jasmin pirinač?

Jasmin pirinač je posebna sorta pirinča koja ima duga zrna. Raste u planinskim predelima severoistočnog Tajlanda. Ako imate takav pirinač i ne znate kako da ga pripremite, onda čitajte dalje i saznaćete pravi način.

Tajna savršeno kuvanog jasmin pirinča leži u kuvanju sa vrlo malo vode. Kod ove vrste pirinča, proporcija je 1 šolja pirinča na šolju i po vode.

Kada se šerpa stavi na šporet, njen poklopac mora biti dobro zatvoren. Nakon što voda proključa, kuvajte 20 minuta na laganoj vatri. Zatim lagano promešajte viljuškom i ostavite da odstoji 5 minuta.

Tokom kuvanja, jasmin pirinač se ne lepi i ostaje veoma lagan i prozračan. Jasmin pirinač se vrlo često služi sa voćem i slatkim sirupom.

Jasmin pirinač savršeno ide sa sosom od ananasa ili sosom od ostriga, kao i sa povrćem i ribom.

Međutim, ne treba ga kombinovati sa senfom i medom, jer mu oni uništavaju aromu. Odlično se slaže sa morskim plodovima, ali bez težih soseva jer će otupiti njegov odličan ukus.

A u ova dva predloga možete videti i kako da se pripremi mleko sa pirinčem i pirinač sa svinjetinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji