bonapeti.rs»Saveti»Kako se zamrzavaju dunje?

Kako se zamrzavaju dunje?

Diana IvanovaDiana Ivanova
Početnik
6924
Kako se zamrzavaju dunje?

Dunja je veoma dragoceno voće, sadrži mnogo vitamina, fruktozu, glukozu, kao i mnogo gvožđa i kalcijuma. Plodovi se koriste i sirovi i u kompotima od dunja, želeima, džemovima, pečenim dunjama, u turšijama, kao začin za meso.

Naravno, možete sačuvati dunju kod kuće na različite načine, ali najbolje je zamrzavanje. Samo ovo vam omogućava da u potpunosti sačuvate vitamine u voću.

Kako zamrznuti dunje

Da biste zamrznuli dunju, potrebni su vam sama dunja, kese i zamrzivač. Ako imate funkciju u frižideru - Ekspresno zamrzavanje, ovo je veoma korisna funkcija koja vam omogućava da vrlo brzo dostignete veoma nisku temperaturu za duboko zamrzavanje hrane. A onda zamrzivač jednostavno održava optimalni nivo temperature skladištenja.

Dakle, dunju treba dobro oprati, mahovinu treba temeljno ukloniti sa površine. Zatim ostavite dunju da se osuši, vlaga će sprečiti da se dobro očuva u zamrzivaču. Ako nemate vremena, voće možete prebrisati mekom i čistom pamučnom krpom ili kuhinjskim papirom.

Zatim isecite plod na 4 dela i očistite od semena. Sve trule delove takođe treba očistiti, zamrzavanje ne ubija klice, samo će ih sprečiti da rastu.

Dunju isecite na sitne komade (kockice ili kriške), stavite ih na dasku u ravnomernom tankom sloju i stavite u zamrzivač na 2 sata. Uključite funkciju - Ekspresno zamrzavanje, ako je imate.

Posle proteklog vremena sklonite sa daske zamrznute komade dunje, stavite ih u kesu, čvrsto zavežite i vratite u zamrzivač na čuvanje do sledeće berbe. Preskakanje početnog dela zamrzavanja takođe neće biti problem.

Dunju možete da zamrznete u porcijama, na primer u plastičnim kutijama ili malim kesama, možete je zamrznuti pomešanu sa drugim voćem kao što su kruške i jabuke.

Zamrznute dunje mogu da se koriste za kompote, pite od dunja, pire, za pečenje, kao dodatak krem supama i prilozima i za naše omiljene jesenje kolače od dunja.

Pogledajte i šta sadrži dunja, kako čuvati dunje i zašto češće treba da jedemo dunje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji