Pržene pečurke na maslacu su veoma ukusne i pogodne kao meze za pivo. Pogodne su i kao predjelo i kao prilog. Pečurke na maslacu su univerzalno jelo i pripremaju se izuzetno brzo. Evo kako se pripremaju:
- Prvi korak u pripremi pečuraka na maslacu je priprema pečuraka. Operite ih ili, ako želite, oljuštite ih i isecite na krupnije komade. Ako su pečurke koje koristite sveže, možete koristiti i njihove drške, ako nisu sveže, drške bacite;
- Sledeće što treba da uradite je da rastopite maslac u tiganju i stavite pečurke. Posolite pečurke po ukusu. Zatim se dobro izmešaju i ostave da se dinstaju.
Prilikom prženja, pečurke bi trebalo da prepolove svoju zapreminu. Zatim dodajte biber i alevu papriku i promešajte. Pržene pečurke ostavite 2-3 minuta na šporetu, a zatim poslužite.
Možete ih posuti svežom mirođijom. A u tiganj, osim pečuraka, možete staviti i beli luk, koji će im dati još više ukusa.
Saznajte više kako se konzerviraju pečurke, kako čuvati pečurke i kako sušiti pečurke.
Komentari