Ako ste napravili kiseli kupus i želite da ga pritisnete, ali ne znate kako, ovde ćemo objasniti.
Kiseli kupus je najbolje napraviti sa morskom solju, renom, kukuruzom, možete dodati i crvenu cveklu.
Pre stavljanja kupusa u bure, ono se mora vrlo dobro oprati i dezinfikovati.
Nakon postavljanja kupusa, može se pritisnuti kamenom od granita ili mermera. A da kamen ne ostavi trag na kiselom kupusu, pravi se venac od grančica vinove loze.
Ako je vreme veoma hladno, kiseli kupus je gotov za mesec dana. Ako je pak toplo, gotov je za 3 nedelje.
Za aromu kupusa mogu se dodati zeleni paradajz, kornišoni, šargarepa ili paprika.
Može se dodati i nekoliko čena belog luka ili starog luka.
Kupus se može staviti da fermentira i ceo i isečen.
Od seckanog kupusa se dobija ukusna svinjetina sa kupusom, a od celog kupusa se prave ukusne sarme od kupusa.
Već znate kako sa čime pritisnuti kiseli kupus. Srećno i uvek ukusan kiseli kupus.
Nadamo se da smo bili od pomoći i da ćete imati sa čime da skuvate božićnu kapamu.
Komentari