Pita je omiljeno jelo koje prisustvuje na svakoj trpezi i za to nam ne treba praznik. Volimo što se pita može pripremiti sa ili bez prilike.
Tradicionalna pita se pravi od dobrog sira, ali ovih dana možemo da eksperimentišemo na mnogo načina i da koristimo svoju maštu u toliko pravaca da bismo napravili svoj jedinstveni i jedinstveni nadev za pitu. Međutim, danas ćemo pričati o klasičnoj piti, koju su naše bake odavno spremale.
Obavezno, kore moraju biti prekrivene maslacem ili uljem pre nego što se na njih stavi nadev. Obično se maslac istopi i kore se njime prelivaju u tečnom stanju.
Nadev za pitu se pravi od dobrog masnog sira koji se izgnječi u zgodnoj posudi i u njega se doda nekoliko jaja, u zavisnosti od toga koliku pitu ćemo spremati, koliko sira želimo da stavimo u pitu.
Većina recepata za pite takođe preporučuje gaziranu vodu kao sastojak jer ona zasićuje preostale vazdušne prostore ugljen-dioksidom i pomaže da pita postane mekana kada se ispeče.
Naravno, klasični nadev ne bi trebalo da vas ograničava u eksperimentisanju.
Možete isprobati hiljade recepata sa bonapeti.rs jer imamo stotine varijacija nadeva za pite koje toliko volimo.
Zapamtite da je nakon što je pita gotova dobro da je lagano poprskate vodom kako bi nakon odmora postala mekana i vazdušasta.
A sada, od svih recepata, mi ćemo vam preporučiti da napravite prekrasnu slatku pitu.
Komentari