Bonapeti.rs»Saveti»Kako se služi i jede burata?

Kako se služi i jede burata?

JuliyaJuliya
Guru
629

Delikatan ukus burate je pogodan za svako jelo.

U Italiji se burata često jede kao zasebno jelo: prelivena maslinovim uljem, posuta solju i namazana na svež i hrskav komad hleba.

Poslastica od sira se služi sa ohlađenim belim vinom.

Buratu treba služiti na sobnoj temperaturi, ne direktno iz frižidera.

Izvadite krem sir iz frižidera 30-40 minuta pre serviranja kako bi se zagrejao do sobne temperature.

Upravo u ovom stanju se bolje otkrivaju njegov prijatan ukus i nežna tekstura.

Napravite rez na siru tako da nežni fil jednostavno ističe iz njega, posolite, pospite biberom i maslinovim uljem - u ovom obliku burata se može poslužiti kao zasebno jelo.

Možete dodati seckani paradajz, rukolu i svež domaći hleb.

Burata se dobro slaže sa salatama od svežeg povrća ili slatkim voćem i orašastim plodovima.

Sir se često stavlja na sveže napravljenu picu ili služi sa pečenim povrćem.

Buratu ne treba dodavati složenim jelima, jer se u suprotnom njen delikatni kremasti ukus može pokvariti.

Takođe, sir gubi svoj kremasti ukus kada se pregreje.

Pogledajte još ideja za ukusna jela sa buratom ili isprobajte ove recepte sa buratom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni