Pistaći su popularni i hranljivi orašasti plodovi koje vole mnogi ljudi širom sveta. Njihov jedinstveni ukus čini ovaj orah omiljenom užinom, bilo da se jede samostalno ili dodaje raznim jelima.
Da biste uživali u pistaćima u njihovom najprirodnijem obliku, čuvanje u ljusci je odličan način da ih očuvate svežim i zadržite njihov ukus.
Da biste bili sigurni da ćete izvući maksimum iz pistaća, važno je da ih pravilno čuvate.
Ovo treba uraditi u hermetički zatvorenoj posudi. Pistaći su podložni vlazi, zbog čega mogu da užegnu. Da biste to sprečili, važno je da ga čuvate u hermetički zatvorenoj posudi. Ovo će sprečiti bilo kakvu vlagu i pomoći da ostanu sveži.
Čuvajte teglu pistaća na hladnom i suvom mestu. Izbegavajte skladištenje na direktnoj sunčevoj svetlosti ili blizu izvora toplote jer to može brže da ih pokvari.
Da biste čuvali pistaći na duži vremenski period, možete ih zamrznuti. Stavite u hermetički zatvorenu posudu ili vreću za zamrzavanje i čuvajte u zamrzivaču.
Zamrznuti pistaći mogu da traju do 6 meseci bez gubitka ukusa ili teksture.
Ne skladištiti ih zajedno sa hranom jakog mirisa.
Pistaći mogu lako da apsorbuju mirise iz druge hrane, tako da ih je najbolje čuvati dalje od predmeta jakog mirisa poput luka i belog luka.
Komentari