Iako su hrskavi i veoma ukusni čvarci gotov termički obrađen proizvod, bolje je ne odlagati njihovu konzumaciju. Naravno, mogu se čuvati u frižideru neko vreme, ali je bolje da ih potrošite u narednih nekoliko dana nakon pripreme.
Kada se čvarci ispeku i porumene, izvadite ih iz masnoće, stavite na kuhinjski papir, ravnomerno posolite i ostavite da se ohlade.
Čvarke možete čuvati u suvoj tegli i čuvati u frižideru. Upotrebite ove sačuvane čvarke u roku od 1 meseca.
Za duže skladištenje, teglu sa čvarcima možete napuniti istopljenom mašću. Ako pripremljene čvarke prekrijete mašću i stavite u frižider, mogu se ovako čuvati nekoliko meseci (do 6 meseci).
Čvarke možete čuvati u plastičnoj kesi u zamrzivaču. Možete ih odmrznuti po potrebi. Njihov rok trajanja tamo je oko 3 meseca.
Jedite čvarke samo sa tostom ili ih dodajte kačamaku i penjurliji sa čvarcima i sirom.
Komentari