Bonapeti.rs»Saveti»Kako se prave kandirane latice ruže?

Kako se prave kandirane latice ruže?

Kristina BonevaKristina Boneva
Pomoćnik kuvara
719
Kako se prave kandirane latice ruže?

Kandirane latice ruže mogu biti divan dekor za torte, kolače i kremove. Veoma se lako pripremaju, ali kao i svako delo kulinarske umetnosti, imaju svoje suptilnosti.

Pre svega, potrebno je da nabavite zdrave i lepe cvetove domaćih ruža koje nisu tretirane hemikalijama. Ako imate svoj grm ruže u dvorištu, ovo bi bilo divno rešenje. Cvetovi koji su vam potrebni ne bi trebalo da budu precvetali ili pocepani.

Svaki cvet temeljno operite vodom i odvojite latice. Belu žilu u njihovoj osnovi treba ukloniti, posebno ako ćete ih koristiti ne samo za dekoraciju već i za konzumiranje.

Ostavite latice da se dobro osuše na kuhinjskom papiru ili mekoj pamučnoj krpi. Možete lagano upiti vlagu da biste prešli na sledeći deo njihove pripreme. Da biste to uradili, biće vam potrebna tanka četkica, porcelanska posuda, šećer, mala kašika, belance i kuhinjska folija. Preporučuje se upotreba finog šećera kako bi vaše latice bile nežnije i lepše.

Umutite belance u posudi. Uzmite laticu, umočite četkicu u umućeno belance i premažite je sa obe strane. Pospite šećerom kašikom, okrenite laticu i ponovo pospite. Zatim je stavite na foliju.

Ponovite isti postupak sa svim laticama.

Kada stavite poslednju laticu na foliju, možete napraviti zasluženu pauzu. Proces sušenja traje najmanje 12 sati, a možda ćete morati da sačekate i do jedan dan.

Povremeno proveravajte kandirane latice ruže, a kada ustanovite da su sve potpuno suve, čuvajte ih u staklenoj tegli.

Čvrsto je zatvorite i čuvajte latice ruže na suvom i hladnom mestu (orman ili ostava).

Pogledajte takođe za šta je korisno ružino ulje i saznajte koja su korisna svojstva damaske ruže.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni