Bundeva je jedan od darova jeseni. Ovo voće (ili povrće) je veoma bogato različitim korisnim materijama i mikroelementima. Bundeva ima i važnu osobinu da održava dugo vremena svoj kvalitet, zahvaljujući debeloj kori.
Uprkos tome što bundeva spada u voće koje se najduže može čuvati u domaćim uslovima, ipak ima domaćica, koje više vole da čuvaju bundevu u zamrzivaču.
To je moguće, zato što se čuvanje bundeve u zamrzivaču neće odraziti na kvalitet njenog ukusa.
Čuvanje bundeve u zamrzivaču ne traži prethodnu kulinarsku obradu namirnice. Bundevu treba oljuštiti, naseći, očistiti od semenki i podeliti u kese na količine potrebne za jednu dozu.
Kuvari, koji vole da pripremaju za svoju porodicu aromatičnu bundevaru mogu da zamrznu gorovu, rendanu bundevu, takođe u dozama, tako da ne moraju da rezmrznu više bundeve, nego što im je potrebno.
Smrznuta bundeva dugo čuva kvalitet ukusa i korisne vitamine i minerale. Nekoliko pakovanja ovog ploda u zamrzivaču omogućiće vam da brzo i lako pripremite za svoju porodicu tiramisu od bundeve, prženice sa bundevom i vurdom ili klasičnu pečenu bundevu.
Komentari