Bonapeti.rs»Saveti»Kako se jede rak?

Kako se jede rak?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Kako se jede rak?

Rakovi su jedan od najukusnijig pripadnika porodice zglavkara. Oni su često smatrani sinonimom za luksuz, jer njihova cena ne odgovara svakom džepu. Ali ponekad i ljudi koji mogu da priušte sebi da kupe rakove, ne stavljaju ovaj specijalitet na trpezu, jer ih smatraju komplikovanim za konzumiranje.

Istina je da jesti rakove nije sasvim jednostavna stvar, ali sa pravim priborom i malo vežbe može da se pretvori u pravo zadovoljstvo.

Da biste jeli rakove kao pravi profesionalac, treba da pripremite klešta za rakove, nož i viljušku, kao i usku viljušku sa dva zupca, kojom ćete izvaditi ukusno meso iz krakova i štipaljki.

Pomuću klešta ili krpe uhvatite raka i pridržavajući ga prema tanjiru drugom rukom odvojite krakove od tela. Pažljivo usisajte sadržaj.

Posle toga uzmite telo raka i njegov rep, koji pritisnete na kraju. Od toga će oklop lako pući, i vi ćete bez problema pojesti ukusno meso, koje se ukazali pred vama.

Pošto već znate kako da se snađete sa konzumiranjem rakova, bez problema ćete pripremiti rakove sa ajolima i mladim lukom ili dinstane rakove sa belim vinom i pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni