Bonapeti.rs»Saveti»Kako se čuvaju krutoni?

Kako se čuvaju krutoni?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Kako se čuvaju krutoni?

Krutonu su mali komadići suvog hleba različitih oblika (kocka, tomb, prsten, svezda, polumesec i td.). Krutoni (croûton), koji se deo tradiciobalne francuske kuhinje mogu da budu začinjene različitim začinima - lukom, belim lukom, solju, alevom paprikom, biberom, ruzmatinom i sl.

Pripremanje krutona je sasvim jednostavno. Osim toga, predstavlja dobar način da se iskoristi stari hleb, sa kojim ne zante šta ćete. Zlatasti krutoni daju finalni izgled i bogatiji ukus brojnim jelima, kao što su krem supe, salate sa krutonima, Cezar salata i td.

Pripremaju se lako. U tu svrhu treba vam samo hleb (vrsta nije važna, i po želji - maslinovo ulje, maslac, začini. Kriške se naseku na kockice ili na neki drugi način, poređaju se u tavu za pečenje, pospu se začinima i masnoćom i peku u prethodno zagrejanoj rerni na 100 stepeni.

Krutoni se peku dok ne dobiju prijatnu zlatastu boju sa svih strana, nakon čega se rerna isključuje i oni ostaju unutra, da se osuše. Ohlađeni krutoni se čuvaju u najlon ili papirnim kesama, a može i u teglama, koje se hermetički zatvaraju.

Kese treba čvrsto zatvoriti, i izbaciti vazduh. Nakon toga se mogu čuvati mesecima na suvom i provetrivom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni