Bonapeti.rs»Saveti»Kako obuzdati glad?

Kako obuzdati glad?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
1215
Kako obuzdati glad?

Čim odlučimo da držimo dijetu, osećamo da se u nama stvara stalna potreba da nešto prezalogajimo. Kako da obuzdamo glad, koja postaje naš stalni saputnik?

Prvo što treba da uradimo je da nađemo motiv. Ako nam je cilj da skinemo nekoliko kilograma da bismo ušli u omiljene farmerice ili haljinu, fokusirajte se na njih. Kada imate konkretan cilj, put do njega je lakši.

Postepeno prelazite na dijetalni režim, da biste lakše savladali glad. Nemojte birati veoma stroge dijete, zato što posle svih ograničenja koja trpite, postoji velika mogućnost da se bacite na hranu i da efekat svih vaših napora nestane.

Kada ogladnite, uzmite malo hrane i pijte vodu. Izbegavajte slatkiše i gazirana pića. Jedite po malo sirovog orašastog voća. Pijte slabije čajeve i sakrijte od pogleda sve namirnice, koje mogu da vas izazivaju.

Odaberite odgovarajući doručak, koji će vam zadržati sitost duže vreme. To može da bude sendvič od integralnog hleba, mleko sa muslijem, jaje. Ako mnogo ogladnite između obroka, pojedite jednu voćku. Jedite manje i češće, da biste obuzdali napade gladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji