Teleće meso ima specifičan miris i ukus. Kada pripremate teleću čorbu, treba da znate kakve začine da stavite, kako bi ukus bio još prijatniji i puniji.
Svi veoma dobro znamo, da jedno jelo ne bi imalo ukus, ako nije začinjeno kako treba. Začini su duša jela i ovo važi u potpunosti za teleću čorbu. Kako bi shvatili kakve začine možemo da stavimo u ovu čorbu, treba sebi da postavimo pitanje, koji su to začini, koji najbolje ističu ukus ovog mesa.
Osim tradicionalnih soli, bibera i peršuna, teleća čorba se može začiniti i drugim aromama. Lovorov list veoma odgovara, a ako koristite sveži list, stavite sasvim malu količinu. Piment je isto tako veoma dobar za teleće meso, ali u umerenim količinama.
Majoran, žalfija i estragon dodaju se veoma pažljivo, jer ih ne voli baš svako. Imajte na umu da tradicionalni začini kao što su čubar, nana i piskavica uopšte ne odgovaraju telećoj čorbi. Ako želite da vaša čorba dobije arapsku notu, možete dodati malo kardamoma, korijandera, cimeta i anisa.
Drugi začini za teleću čorbu su origano, majčina dušica i celer. Razume se, svi nabrojani začini ne treba da se stavljaju odjednom, nego treba izabrati samo nekoliko od njih. Eksperimentišite i shvatite koja kombinacija najviše zadovoljava vaš ukus.
Komentari