Bonapeti.rs»Saveti»Kako se suše paprike za punjenje?

Kako se suše paprike za punjenje?

MarianeMariane
Džedaj
1360351
Kako se suše paprike za punjenje?

Večeru za Badnje veče ne možemo da zamislimo bez suvih crvenih paprika punjenih pirinčem i lukom ili bez suvih paprika punjenih pasuljem, a posebno ne možemo zamisliti da nemamo suve paprike za čuvene punjene paprike sa mesom i lukom. Ako sve ovo želimo na našoj trpezi, onda već na kraju leta treba da osušimo paprike za punjenje.

Kod sušenja paprika za punjenje ima nekoliko tajni, koje će vam pomoći da ih osušite i da ne brinete da ćete imati vezu paprika nekoliko sedmica pre Badnje večeri, koja je puna plesni i nije za jelo.

Za sušenje se biraju najzdravije paprike, koje nemaju previše mesa, jer se takve paprike neće osušiti dobro. Dobro je da nekoliko dana pre nizanja, ostavite paprike da odstoje na papiru i to na rastojanju jednu od druge.

Nakon toga, izaberite paprike za sušenje i uvek birajte one koje po sebi nemaju pege niti pokvarenih mesta. Probušite ih iglom na nekoliko mesta i zatim ih nanižite na konopac, tako što ga provučete kroz drške paprika i ne zaboravite da ima rastojanja između paprika.

Paprike treba da okačite na suvo mesto sa mnogo protoka vazduha. Možete ih ostaviti i na direktnoj sunčevoj svetlosti, ali ih uveče unosite unutra, kako se ne bi ovlažile.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji