Bonapeti.rs»Saveti»Kako se garnira pica?

Kako se garnira pica?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Kako se garnira pica?

Pica je jedno od najomiljenijih jela i to ne samo kod italijana, već u celom svetu. Skoro da nema domaćinstva u kojem pica nije voljena. Možda je jedna od boljih strana pice i to što u praksi nema tačnog recepta za njenu pripremu i svako je može garnirati prema svom ukusu.

Testo za picu se prema tradiciji priprema bez mleka, jaja i drugih začina, ali čak i u Italiji nema standarda za njenu debljinu. U jednim delovima se pravi na jedan, u drugim na drugi način. Opšte pravilo je da testo za picu ne treba da bude debelo, već tanko.

Čime ćete garnirati picu pitanje je ličnog ukusa. Važno je da napomenemo, da se prava pica garnira sa malo sastojaka, koji se ređaju na osnovu od testa.

Možete čak i da prvo ispečete testo do određenog stepena i da ga kasnije garnirate, pa da ga ponovo stavite u rernu, a tako pripremljena pica biće neverovatno ukusna i hrskava. Drugi način je da garnirate testo omiljenim namirnicama za picu - slanina, šunka, pečurke, aromatični začini, topljeni sir i dimljeni sir, kačkavalj, paradajz i dr i da je tek tada stavite u zagrejanu rernu da se peče.

Namirnice kojima ćete garnirati picu, treba da budu nasečene u tanke listiće ili trakice i najvažnije je da ne budu preterano vodnjikave i da se ne preteruje sa njima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni