Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pohuje kačkavalj?

Kako se pohuje kačkavalj?

MarianeMariane
Džedaj
1460870
Kako se pohuje kačkavalj?

Pohovani kačkavalj je jedan od klasičnih recepata, koji su prisutni na našim trpezama. Pokazuje se ipak, da priprema ovog ukusnog predjela ipak nije toliko laka, kao što zvuči na prvi pogled.

U to su se uverile mnoge domaćice, kojima se desilo da moraju da stružu zagorele ostatke kačkavalja sa dna tiganja ili da čiste rernu uprskanu masnoćom.

Ima nekoliko kulinarskih tajni, koje će vam pripremu pohovanog kačkavalja pretvoriti u dečiju igru.

Tajna ukusnog pohovanog kačkavalja je u zamrzavanju smese za pohovanje4. Kačkavalj pripremljen za pohovanje, treba da zamrznete oko 40 minuta u zamrzivaču, a sama smesa za pohovanje treba da bude tanka, ali istovremeno treba da dobro pokriva kačkavalj bez rupica - skoro hermetički.

Kačkavalj za pohovanje se seče na komade debljine ne više od centimetra i vraća se u frižider. Dok se kačkavalj hladi, pripremite smesu za pohovanje od prezli, brašna, umućenih jaja i čaše ledeno hladne vode. Komade kačkavalja potopite u hladnu vodu, a nakon toga ih uvaljajte, prvo u brašno, u jaja pa u prezle.

Ovako pripremljeni kačkavalj prži se na srednje jakoj vatri u dubokom maslacu. Ako pohujete veću količinu kačkavalja u nekom trenutku masnoća će početi da se peni ili će komadi smese za pohovanje na dnu posude početi da gore.

U ovom slučaju, dobro je da procedite ulje i da nastavite sa prženjem u drugom tiganju, tako što dolijete pola stare, a pola nove masnoće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji