Bonapeti.rs»Saveti»Kako se priprema kafa u kuvalu za kafu?

Kako se priprema kafa u kuvalu za kafu?

Kako se priprema kafa u kuvalu za kafu?

Kako da koristimo kuvalo za kafu, kako bi dobili aromatičnu i bogatu kafu?

Postoji nekoliko vrsta aparata za pripremanje kafe, koji se međusobno razlikuju prema načinu pripreme kafe. Razume se, svaka kafe mašina uključuje u svoj rad i čoveka u određenom stepenu.

Najmanje što možete uraditi da bi popili kafu je da kupite mlevenu kafu ili kafu u zrnu, koje možete sami da sameljete, da napunite filter, da napunite posudu vodom i da kasnije očistite filter.

Krajem prošlog veka bila su veoma popularna kuvala za kafu. Aparat - kuvalo za kafu, tip Gejzir, je izmišljen pre oko 200 godina u Engleskoj i od tada je postao poularan u mnogim evropskim zemljama.

Princip rada kafe mašine tipa gejzir je izuzetno prost - voda se kuva i izlazi kroz cev, gde se kuva kafa. Aparat je podeljen na 3 osnovna dela - donji deo za vodu, srednji deo za kafu i gornji deo za pripremljeni napitak.

Po ceni, kuvalo za kafu je dosta jeftinije u poređenju sa nekim drugim vrstama aparata za kuvanje kafe i veoma je lako za upotrebu. Treba da sipate vodu u donji deo aparata, ali ne preko označene linije maksimuma u rezervoaru i da dodate mlevenu kafu u filter.

Stručnjaci preporučuju da se koristi srednje ili grubo mlevena kafa za bolji ukus napitka.

Napunite donji deo kuvala za kafu vodom i nemojte prelaziti označenu granicu za maksimalan nivo vode. Stavite srednji deo kuvala, takozvani filter i u njega stavite potrebnu količinu kafe. Red je na gornji deo, koji treba da zavrtite veoma dobro.

Nakon toga, jednostavno postavite aparat na vatru i sačekajte da provri. Ne smete i ne možete otvoriti gornji deo za vreme kuvanja, jer ćete zaraditi opekotine. Nakon 5-7 minuta napitak će biti gotov i možete napuniti šoljice, a kuvalo obavezno držite za dršku.

Kafa, koja je pripremljena uz pomoć kuvala za kafu se zove italijanska kafa, jer se ovaj metod koristi u Italiji. Kuvalo morate očistiti nakon svake upotrebe. Kafu treba da izvadite i izbacite, a aparat operite dobro vodom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji