Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi zaprška za punjenu papriku na bugarski način?

Kako se pravi zaprška za punjenu papriku na bugarski način?

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
3391

Punjena paprika je jedno od tradicionalnih jela u Bugarskoj. Omiljene su većem delu stanovništva. Veoma mali broj ljudi ne voli ovaj delikates. Razume se, pored omiljenih punjenih paprika sa belim sosom, možete da probate i paprike punjene jajima na rumunski način, kao i tradicionalne punjene paprike za Badnje veče, suve paprike punjene belim pasuljem.

Većina opisuje aromu punjenih paprika kao neuporedivu, a mi samo možemo da se složimo sa njima.

Paprike za punjenje mogu biti suve ili sveže. Mogu da se pune mlevenim mesom i pirinčem, samo pirinčem, ssirom i jajima, lukom i pirinčem, pasuljem, povrćem, mesom i svim drugim aromatičnim nadevima za paprike.

Tehnologija pripreme punjenih paprika je relativno prosta. Priprema se nadev, pune se paprike, jednom od nabrojanih smesa i ređaju se u posudu. Dolije se malo vode i paprike se peku dok ne budu gotove u rerni na 180-200 stepeni. Nakon toga se preliju sosem ili se napravi zaprška.

Recepti za punjene paprike su veoma različiti. Svaka domaćica ima svoj recept za punjene paprike, a svaka domaćica ima i svoju tajnu, kako da se napravi zaprška za punjene paprike.

Zaprška za punjene paprike može da se napravi na nekoliko načina. Evo i nekoliko omiljenih recepata za zapršku za punjene paprike.

400 g kiselog mleka se umuti sa 4-5 jaja. U to se doda so i biber po ukusu. U tiganju se ugreje malo maslaca i u njega se uz neprestano mešanje dodaju umućena jaja sa kiselim mlekom.

Kada se smesa ugreje, dodaju se 3 kašike brašna. Meša se stalno, a smesa ne treba da prokuva. Kada se smesa zgusne, sipa se preko punjenih paprika sa mlevenim mesom. Ne stavlja se da se dopeče naknadno.

Punjene paprike sa mlevenim mesom se mogu začiniti i zaprškom koja sadrži samo kiselo mleko i jaja. Jaja se umute sa kiselim mlekom i preliju se preko paprika. nakon toga se sve dopeče u rerni.

Možete napraviti zapršku za punjene paprike i sa Bešamel sosom. Ovaj sos je dobar za sve vrste punjenih paprika. Sos Bešamel se pripremi odvojeno i onda se prelije preko punjenih paprika. Nakon toga se paprike zapeku u rerni desetak minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni