Svima se dešavalo da dodamo malo više vode ili mleka kod kuvanja skroba. U tom trenutku, teško se može odrediti prava gustina skroba koji pripremamo, jer ga moramo sipati u posude.
Nakon toga čekamo da se skrob zgusne, ali on ostaje tečan i liči na gusti sok. Ovo se može desiti i najiskusnijim domaćicama, ali postije različiti načini da se ovo popravi i da se skrob zgusne. Najlakši i najbrži način za zgušnjavanje skroba je da se doda malo brašna rastvorenog u vodi.
Ako ste već sipali skrob u posude, nemojte brinuti. Vratite ga ponovo u šerpu, prokuvajte ga na umerenoj vatri i dodajte kašiku brašna rastvorenu u malo vode. Mešajte dok se skrob ne zgusne.
Ako je ova količina brašna mala, dodajte još. Možete dodati i još šećera. Skrob će se sigurno zgusnuti, jer je to osobina brašna koje se kuva.
Sa druge strane, možete da zgusnete skrob tako što rastvorite još polovinu ili celo pakovanje novog skroba i da napravite duplu dozu skroba. Ukoliko to uradite, imaćete veću količinu dezerta, a boja se neće promeniti.
Na ovaj način nećete baciti retki skrob, već ćete ga slatko pojesti. Ukusne ideje za deserte sa skrobom možete pronaći kod nas. Obavezno probajte naš omiljeni mlečni krem sa skrobom, koji će se garantovano dopasti svima u vašoj kući.
Komentari