Kako se pravi glazura od šećera za kolače i biskvite?

Kako se pravi glazura od šećera za kolače i biskvite?

Glazura od šećera je među najlakšim stvarima koje možete napraviti u poslastičarstvu. Uz njenu pomoć možete da iskažete raznovrsnost i kreaciju, da ukrasite omiljene kolače i keksiće na jedinstven način, da dodate boje i život čak i u najdosadnije recepte.

U periodu Božićnih praznika, šećerna glazura može da vam pomogne u ukrašavanju Božićnih đakonija, možete da je koristite i kao lepilo za figurice. Možete da napravite Božićnu kućicu ukrašenu i slepljenu upravo šećernom glazurom. Ona je veoma laka za produkciju i ne treba vam mnogo namirnica.

Potrebni sastojci za šećernu glazuru su belanca, šećer u prahu i sok od limuna. Sada je pitanje ukusa ili želje da li želite da promenite belu boju glazure uz pomoć boje za kolače. Zavisi i to za šta vam je potrebna glazura.

Od količine proizvoda koje koristite, zavisi koliko vam je glazure potrebno. Za kućicu vam je obično potrebno 3-4 belanca. Počnite tako što odvojite belanca od žumanaca i to učinite veoma pažljivo. Nikako ne treba da ima niti najmanjeg delića žumanca, kako bi se belanca dobro umutila i kako biste dobili vazdušast sneg od belanaca.

Kada ste odvojili belanca i kada ste ih dobro umutili mikserom, dodajte u njih 2-3 kapljice soka od limuna i nastavite da mutite uz postepeno dodavanje šećera u prahu kašikom. Količina šećera u prahu je veoma relativna - zavisi koliko tečnu šećernu glazuru za kolače želite.

Ako želite da glazura bude gušća, dodajte više šećera u prahu, a ako preterate, uvek možete da dodate sok od limuna. Glazuru umutite veoma dobro, kako bi dobili glatku smesu. Kada podignete mikser, treba da se naprave oštri vrhovi.

Gotovu šećernu glazuru možete da rasporedite u manje posude i da je obojite različitim bojama. Glazuru možete da nanosite špricem ili drugim odgovarajućim priborom.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji