Kako se ljušti bundeva?

Kako se ljušti bundeva?
Fotografije: bonapeti.rs

Postoje dva načina da oljuštite bundevu - ljuštilicom ili nožem. Pošto bundeva ima tvrdu koru, ljuštilica mora biti jaka, inače će se slomiti.

Druga opcija - nožem je praktičnija, jer se nećete brinuti da ćete bilo šta polomiti, ali morate više paziti i zaštititi prste.

Postoje čvršće bundeve, ali ima i lakših za obradu - poput sorte violina. U svakom slučaju, bez obzira na vrstu bundeve, preporučljivo je da je isečete na manje komade kako bi vam bilo lakše da je držite tokom ljuštenja.

Ako je široka i stabilna i može da stoji ravno, kao što je bela okrugla bundeva, možete je oljuštiti celu, tako što je jednom rukom pritiskate odozgo da se ne pomera i oštrim velikim nožem pokretima prema dole skidate komade kore.

Možete oljuštiti bundevu i da oljuštene komade čuvate na hladnom (u frižideru) i da ih uzimate kada i koliko vam treba, ali bolji način je da je čuvate (na primer, ako vam treba pola) da je podelite na dva dela i oljuštite samo jednu polovinu, a drugu ostavite sa korom i bez uklanjanja semenki bundeve, jer će tako trajati duže.

Uživajte u jesenjim kulinarskim zabavama uz bundevu - Kraljicu jeseni!

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji