Tahini ili tahan je pravi balzam za želudac koji je uz to i izuzetno zdrav. Bogat je mnogim esencijalnim aminokiselinama, vitaminima i mikroelementima. Koliko god koristan bio, njegova upotreba ne bi trebalo da bude preterana, jer kalorije u njemu nisu za potcenjivanje i uticale bi na našu figuru. Ako želite da regulišete rad svog sistema za varenje, jedite ujutro 1 kašiku tahinija na prazan stomak.
S obzirom da ne odgovara svačijem ukusu, najbolje je da ga pomešate sa medom u odnosu 2: 1. Ovo je odličan način da zpočnete dan, i ako ga redovno uzimate, nema šanse da ne primetite njegovo blagotvorno dejstvo. Druga opcija je da se namaže na krišku integralnog hleba.
Tahini se takođe može koristiti kao deo neodoljivog sosa kojim možete da prelijete razne salate, ribu i jela od mesa. Da biste napravili ovaj sos, potrebna su vam 3 dela vode, 1 deo tahinija, beli luk, limun i so. Sve umutite mikserom i sos je spreman.
Komentari