Svi mi volimo omlet. To je zato što mu nije potrebno mnogo vremena i proizvoda. Evo zašto ga biramo najviše za večeru, zato što brzo bude gotov, što ga čini dobrom varijantom za brzu večeru za zauzete domaćice.
Za jedan ukusan omčet su vam potrebna jaja, povrće kao što je paprika i paradajz, sir, maslac i malo soli. Naravno možete pripremiti omlet samo sa sirom ili bez ičega.
Sve promešajte i stavite u tiganj da se prži. I večera je gotova za samo nekoliko minuta i to sa sastojcima koji svako od nas ima u frižideru.
Evo zašto ćemo sada da pričamo o trenutku, kako da lakše okrenemo omlet i da nam bude udobno.
Na prvom mestu, važno je da se pravi u teflonskom tiganju, da se ne bi lepio za dno. Možete koristiti tiganj za palačinke, ako mislite da će se sadežaj omleta uhvatiti za njega.
Nakon toga se okreće. Kad bude gotov, uzmite tanjir (većeg prečnika od tiganja) i poklopite tiganj sa njim. Pažljivo okrenite omlet na tanjir, nakon toga vratite u tiganj da se ispeče.
Druga varijanta je kuhinjskim priborom, uz pomoć kašike ili hvataljke, ali polako da se omlet ne pokida.
Komentari