Kako se peče kikiriki u ljusci?

Kako se peče kikiriki u ljusci?

Kikiriki je jedan od najboljih prijatelja zdravog srca. On sadrži velike količine monozasićenih masnoća i bogat je velikim brojem hranljivih sastojaka, kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan.

Pored toga, kikiriki organizmu dostavlja fenol antioksidant i resveratrol, kojih ima i u crnom grožđu i vinu.

Kikiriki i delimično pečeni kikiriki su odlično meze uz pivo. Zbog toga je njihovo pravilno pečenje izuzetno važno.

Uprkos tome što se kod nas u prodavnicama obično može pronaći oljušteni sirov kikiriki, toplo vam preporučujemo da potražite i kupite kikiriki u ljusci.

Najukusniji pečeni kikiriki je upravo taj, koji je pečen sa mahunom, jer mahuna čuva zrno kikirikija od toga da izgori i da se njegova crvena ljuska ukloni, a u njoj upravo ima resveratola i drugih polifenola.

Sam proces pečenja kikirikija u ljusci ne razlikuje se od pečenja oljuštenog kikirikija. Mahune se poprskaju sa malo vode, posole se i peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko 10 minuta.

Promešaju se i peku se još 10 minuta. Probaju se, ali tek nakon što se ohlade i ako ima potrebe, dodatno se peku.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji