Bonapeti.rs»Saveti»Kako se peče paradajz?

Kako se peče paradajz?

HrisNHrisN
Šegrt
37
Kako se peče paradajz?

Da li ste probali pečeni paradajz? Ako niste, odmah treba da tu grešku ispravite. Ovakav paradajz je fantastično ukusan. Možete ga koristiti kao prilog uz meso ili kao dodatak pripremljenom jelu od povrća. Važno je zapamtite da je najbolje da paradajz pečete neposredno pre posluženja. U suprotnom slučaju on će izgubiti svoj oblik. Možete da ga isečete na kolutove ili da ga pečete na drugi način.

Evo jednog primera kako se peče paradajz, korak po korak:

1. Operite i osušite paradajz. Oštrim nožem uklonite drške.

2. Potrudite se da pazite i da odsečete najmanje moguće od samog povrća. Dodajte so i biber po ukusu.

3. Premažite paradajz sa svih strana maslinovim uljem i postavite ih otvorom na dole u odgovarajuću posudu. Ako posuda nije sa teflonskim dnom, stavite papir za pečenje.

4. Pecite paradajz oko 10 minuta u rerni koja je prethodno zagrejana na 220 stepeni (bez uključenog ventilatora).

5. Paradajz je gotov kada njegova koža počne da puca. Sok koji je paradajz pustio tokom pečenja prelijte preko paradajza, pospite ga omiljenim začinom u svežem ili suvom obliku i poslužite.

Imate ukusni pečeni paradajz kao izvrstan prilog uz omiljene šnicle ili pak pečenu skušu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji