Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se peče ceo komad mesaKako se peče ceo komad mesa
01. maj
Meso, ispečeno u komadu, ne samo da je izuzetno ukusno, već je i jelo koje se servira u odgovarajućoj posudi i sa pravilno odabranim garnirungom, koji mu obogaćuje ukus. U kuhinji mnogih naraoda ima recepata za pečenje...
Kako se konzervira paradajz u teglamaKako se konzervira paradajz u teglama
02. maj
Pogledajte još: - kako da osušimo paradajz; - kako se blanšira paradajz; - kako da oljuštimo paradajz....
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeKako se peče zec u rerni - uputstvo za početnike
06. nov.
Zečije meso je jedno od najkorisnijeg mesa kojeg organizam lako svari. Ali takođe, to je suvo meso i ne nalazi se među onim koje domaćice najčešće spremaju, zbog toga što njegova priprema iziskuje malo više iskustva i znanja...
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom. Ako je...
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu. Po običaju, jagnje za Uskrs...
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Prethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Sušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz....
Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfaParadajz-paprike u sosu od paradajza i senfa
25. okt.
Stavljamo paradajz-paprike u tegle, punimo preostalom tečnošću i zatvaramo. Sterilišemo 20 minuta. Čuvamo na hladnom mestu. Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfa su gotove....
ParadajzParadajz
06. jun
Koristi od paradajza Paradajz je veran pomoćnik pri dijetetskoj ishrani....
Sušeni paradajz u rerniSušeni paradajz u rerni
08. sep.
Već znate kako da pripremite sušeni paradajz u rerni. Prijatno!...
Pečeni paradajz u teglamaPečeni paradajz u teglama
10. nov.
Prethodno smo zagrejali kako tegle tako i poklopce da bi mogli da se zapečate. Između paradajza možemo da pospemo origano i ruzmarin. Odozgo dosipamo ulje i odmah zatvaramo teglice da se vakumiraju....
Konzervirani paradajz i šargarepaKonzervirani paradajz i šargarepa
24. okt.
Paradajz, šargarepu i paprike se operu i očiste. Šargarepa se iseče na kolutove ili na sitne komadiće. Paprike nasecite na isti način....
Mleveni paradajz u tegliMleveni paradajz u tegli
17. januar
Kuvaju se oko 20 minuta nakon što voda provri. Paradajz u tegli je idealan za sos za špagete ili zimsku čorbu sa prazilukom, sirom i maslinovim uljem....
Pasterizovani paradajz u teglamaPasterizovani paradajz u teglama
14. avgust
Komadima paradajza napunite tegle koje ste pripremili i dodajte so i nekoliko listova peršuna. Zatvorite tegle i pasterizujte ih oko pola sata u vodi. Kada se tegle ohlade, izvadite ih i okrenite poklopcima na dole....
Oljušteni paradajz u teglamaOljušteni paradajz u teglama
28. avgust
Operemo i oljuštimo paradajz, dobro očistimo od drške. Isečemo ih na krupne parčiće i stavljamo u veliku posudu. Dodajemo so po ukusu i malo šećera, ako su kiseli....
Punjeni paradajz u rerniPunjeni paradajz u rerni
23. sep.
Poređajte paradajz u posudu za pečenje. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok se nadev ne zapeče i dok paradajz ne omekša na dodir....
Paradajz za zimuParadajz za zimu
05. okt.
Paradajz za zimu je gotov kada se prođe kašikom po dnu i ostane puteljak u zgušnjenim paradajzima. Po želji može da se doda sitno iseckani peršun....
Paradajz sa peršunomParadajz sa peršunom
07. januar
Uzmite paradajz i odsecite poklopce, sačuvajte ih. Ako je paradajz sa drškom nemojte je skidati. To će dati još ekstravagantniji izgled predjelu. Isecite malo dno paradajza, koliko da stoji stabilno na tanjiru....
Paradajz sa pirinčemParadajz sa pirinčem
09. mart
Paradajz izdubite i posolite unutrašnjost, pa ih okrenite da se ocedi višak tečnosti. Pirinač skuvajte u slanoj vodi, dodajte biber i podelite ga na dva dela....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....