Kako se pravi kora za paj?

Kako se pravi kora za paj?

Pajovi su pečeni proizvodi, omliljeni mnogim ljudima zbog bogatok ukusa i varijanti pripreme. Jelo je sastavljeno od testa sa maslacem, nadeva i rešetke koja pokriva nadev odozgo.

On joj daje lepotu, zato što se može isplesti na razne načine - da se koriste razne pletenice ili teksture ili neki određen motiv da bismo dali tempatiku praniku ili nečemu sličnom. Kreativnost je na prvom mestu, osim ako ne želimo da se pridržavamo klasične verzije.

Kora za paj ili osnovu paja je napravljena od testa za paj. Da li ste pretpostavili? Ako niste pripremali paj sigurno ste mislili da je nešto komplikovano i da je potrebno mnogo umeća i sastojaka koji su vam potrebni, ali nije tako. Svaka domaćica ili početnik u kuhinji ima bar nekoliko proverenih recepata za kolače, koje bismo mogli da koristimo.

Tradicionalno testo za koru za paj

Jedan od najrasprostranjenihih varijanti je onaj za testo sa maslacem za paj. Sadrži 2 šolje brašna, 1 jaje, maslac, 100 g, šećera, 1/4 šolje i vanilin šećer ili vanilu.

Pravi se lako - pomešajte suve sastojke, dodajte maslac, jaje i vnailu i mešajte. Gotovo testo zamesite na loptu i ostavite da stoji neko vreme, najmanje pola sata. Može stajati i u frižideru.

Testo za paj se razvuče u okrulgi oblik i stavlja u pleh za paj, pritiska se ka dnu i ivicama. Obočno se stavlja u namazan pleh za pečenje i nešto teško odozgo, a možete prosto peći i na niskoj temperaturi 10-20 minuta po vašoj proceni. Preko paja oblikujte rešetku od testa.

Obično je paj desert, ali ne žurimo da ga klasifikujemo kao takav, zato što može biti i slan, što je analogno slatkom paju. Za njega možete koristiti obično testo, nadev može da bude sve kako dog da pripremite ili kombinujete ukuse.

Osim običnog testa, može se koristiti testo za picu, testo za pogaču ili da pređete na drugi nivo i da eksperimentišete na primer sa tortiljom, to bi bilo otežavajuće i nekim iskusnim i kreativnim kuvarima.

Važno je da mislite drugačije, da bi bio efektan! Zato vam predlažemo varijantu tradicionalnu koru za paj i da koristite lisnato testo! Finoća je ovde njegoo oblikovanje, treba vam kreiativnost, a ovaj sastojak predlaže dosta varijanti. Ne samo da ćete očarati bližnje sa ovim novim pajem, nego ćete imati slobodu da odaberete slan ili sladak. Uvek je uspešan!

Savetujemo da eksperimentišete! Probaijte naše recepte za lisnato testo, piroge ili paj sa sirom.

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji