Pileća džigerica se sprema veoma lako i brzo i dobro je rešenje u danima kada nemate previše vremena, žurite ili ste jednostavno zakasnili sa posla.
Pileća džigerica se može pronaći na tržištu u različitim količinama i pakovanjima, a to vam omogućava da kuvate tačno toliko, koliko vam je potrebno, kao količinu, ali nažalost, veoma mali broj proizvođača nudi očišćene pileće džigerice i taj deo ćete morati da sami odradite.
Za početak, pileće džigerice treba da budu razmrznute i dobro oprane od limfe, koja se obično odvaja u pakovanju u kojem ih kupujete u prodavnici.
Kada dobro operete džigerice, sledi samo njihovo čišćenje džigerice. Na džigerici često ostaju male žilice, koje nisu uklonjene u samoj proizvodnji, a može se desiti da pronađete i delove žučne kese, što nije često, ali se ponekad može desiti.
Kada ste uklonili žile, operite džigerice ponovo i tada su one spremne za kulinarsku obradu.
Na našem sajtu možete da pronađete mnogo načina za pripremu džigerica, tako da nemojte da brinete i obavezno probajte neki novi način, pa rezultate podelite sa nama.
Komentari