Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi meso na pari?

Kako se pravi meso na pari?

HrisNHrisN
Šegrt
37
Kako se pravi meso na pari?

Meso na pari se drastično razlikuje od dinstanog ili prženog mesa. Ono ne sadrži višak masnoće i ukusno je i lagano.

Ova metoda kuvanja je najpogodnija za one koji se brinu o svom zdravlju i pokušavaju da konzumiraju što je manje moguće nezdrave pržene hrane.

Meso na pari čuva sve svoje korisne kvaliteta i lako se vari.

Evo i osnovnih principa kuvanja mesa na pari.

Na pari možete da spremite kako pileće, tako i svinjsko ili teleće meso. Naravno i riba je odlična opcija.

Izaberite file ili drugo nemasno meso po vašem izboru. Isecite ga na porcije. Što tanje isečete meso, to će se brže skuvati. Operite ga, posušite kuhinjskom krpom. Začinite crnim biberom, solju i drugim odgovarajućim začinima, mešajte i stavite u posudu za paru.

Svinjsko meso se kuva pola sata, piletini je potrebno 20 minuta, a teleće meso kuvajte na pari 40 minuta. Naravno, ovo vreme zavisi od veličine komada mesa koje ćete pripremati.

Meso na pari može da se kuva sa povrćem, tako što se u ovom slučaju povrće iseckano na kriškice, stavlja na dno posude i na njega se već stavlja meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni