Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi sorbe?

Kako se pravi sorbe?

Stoyan AleksandrovStoyan Aleksandrov
Početnik
912
Kako se pravi sorbe?

Sorbe se nalazi među emblematičnim letnjim kulinarskim kreacijama. Može da se sretne u obliku ledenog pića ili kao zamrznuti desert koji je sličan sladoledu. Prema nekim izvorima rashlađujići sorbe potiče iz Drevne Persije.

Ali slični deserti su se spremali i na drugom mestu po svetu, tako da je poreklo sorbea sporno. Prilikom njegovog spremanja obično se ne koriste mlečni proizvodi, ali desert pak može da sadrži limunov sok, šećerni sirup, vino, voće.

Pogledajte kako se pravi sorbe u ovom primernom i veoma jednostavnom receptu:

Potrebni sastojci: 1 kg dinje, 1 šolja šećera, 1 limun

Način pripreme: Dobro bi bilo da dinja odstoji u frižideru nekoliko sati. Izvadite je, dobro je operite, ogulite koru, prepolovite je i uklonite seme. Izdubite mesasti deo i isecite je na sitne komade. Dodajte šećer i sok 1 limuna. Pasirajte u multipraktiku dok se sastojci ne samelju.

Gotovu smesu stavite u odgovarajuću posudu i stavite u zamrzivač. Na svaka dva sata mešajte domaći sorbe i vraćajte ga nazad. Tako radite 3-4 puta. Desert sa dinjom čuvajte u zamrzivaču dok ne dođe red da ga servirate. Izdubite ga specijalnom kašikom za sladoled i poslužite ga u efikasnim staklenim čašama sa nožicom ili lepim posudicama. Možete da ga ukrasite sitnim voćem ili mentom za raskoš.

Ovo je bio jedan od jednostavnih načina za pripremu ledenog deserta.

Preporučujemo vam da isprobate još recepata za sorbe među kojima su sorbe od lubenice i ledeni desert sa malinama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni