Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

RizlingRizling
05. okt.
Karaktersitike Rizlinga Prema mnogim vinskim kritičarima rizling je najveća sorta za proizvodnju belog vina u svetu. Poređen s drugim kandidatoma za prvo mesto - šardoneom, rizling ima više karktera....
Najčešće jestive i otrovne pečurke i njihove karakteristikeNajčešće jestive i otrovne pečurke i njihove karakteristike
22. jun
Karakteristične su mu narandžasta boja i crni donji kraj panja. Pogledajte kako da kuvamo lisičarku. Biserovka, Biserna pečurka (Amanita rubescens Pers.)...
Sorte grožđa za vinoSorte grožđa za vino
11. okt.
1
Rizling Poreklo ove sorte je iz Nemačke. Rizling vina su bogata šećerom, sa dobro postignutim kiselinskim balansom i imaju potencijal da stare. Chardonnai Ovo je najpoznatija sorta belog grožđa....
AndrogenAndrogen
26. dec.
Kao i testosteron, pridaje telu muške karakteristike, ali u znatno manjoj meri. U istim količinama ga ima i kod muškaraca i kod žena....
Pino MoniPino Moni
08. okt.
Sorta je poznata još pod nazivima milars burgundi, crni rizling, plant moni, gri moni, mjulerebe i dr. Pino Moni je veoma rasprostranjena sorta u Šampanju, gde se koristi za proizvodnju šampanjca....
Široka melniška lozaŠiroka melniška loza
24. mart
Karakteristike široke melniške loze Široka melniška loza je sorta koja se posebna, ne samo zato što se gaji samo na području Bugarske, već i zbog karakteristika koje poseduje. Ima jarku crvenu boju....
Tet de Muan - švajcarski sirTet de Muan - švajcarski sir
06. okt.
To su Pinot Blanc, Rizling, Sirah. U ovom članku pogledajte i Najpopularniji švajcarski sirevi i Nepoznati švajcarski sirevi....
EdamerEdamer
16. avgust
Jarkocrvena voštana kora Edamera je njegova prepoznatljiva karakteristika....
Koje je vino jače?Koje je vino jače?
24. januar
Ovde spada veliki deo evropskih vina - Bordo, Kjanti, Roze, Sovinjon blan, Rizling, Pino Gri, Pino Noar....
Vidal BlanVidal Blan
04. januar
Karakteristike Vidal blana Kao što je već jasno, vina koja se dobijaju od sorte Vidal blan su visokokvalitetna, suva, bela, penušava i desertna vina. Ova vina imaju bistrinu i žuto-zelenu boju....
KadarkaKadarka
04. okt.
Karakterisitke Kadarke Kao što smo već spomenuli, od sorte Kadarka dobijaju se crvena stona i desertna vina koja se karakterišu punim ukusom....
Najpopularnije vrste kačkavalja širom svetaNajpopularnije vrste kačkavalja širom sveta
07. april
Za njega su karakteristične fine arome. Neverovatan ukus ovog mlečnog proizvoda je istovremeno sladak i slan. Često se koristi narendan za sendviče, salate, testenine i lazanje....
Šta je crni rum?Šta je crni rum?
15. feb.
Crni rum, pored specifične boje, ima i karakteristične prijatne note, izraženiji ukus i aromu....
Najpopularniji sirevi na svetuNajpopularniji sirevi na svetu
15. mart
U Starom Egiptu sir je bio izuzetno slan da bi izdržao vruću klimu, dok su se u Evropi proizvodile različite vrste sireva zbog klimatskih karakteristika....
Sovinjon blanSovinjon blan
11. okt.
Karakteristike Sovinjon blana Vina sovinjon blan se karakterišu sočnošću i kristalnom čistoćom. Osnovna karakteristika sovinjon blana je trenutno prepoznatljiv, pronicljiv, svež, fin i izuzetno harmoničan ukus....
ŠirazŠiraz
09. januar
Za njih su karakteristične i sveže arome....
MrenaMrena
15. sep.
Karakteristike mrene Crna mrena živi pri dnu vodenih bazena. Kada dođe proleće, ona ide ka dubljim zonama reka. Čim se voda zagreje, ova riba se upućuje ka bržim tokovima....
TraminacTraminac
05. okt.
Karakteristike Traminca Traminac nije toliko aromatičan i svetlije je boje prethodnik gevirctraminera koji, kako smo spomenuli, nosi ime sela Tramin u Italiji....
KarmenerKarmener
01. mart
Za vina od karmenera su karakteristične biljne arome, ukus dimljenog mesa, zelenih listova ili celera....
Namaz sa avokadomNamaz sa avokadom
19. dec.
Pasirajte sastojke dok ne dobijete glatku masu karakteristične zelene boje. Dodajte so i biber po ukusu. Namaz sa avokadom je gotov....
ČedarČedar
13. jul
Čedar po pravilu može da se servira sa šardoneom, sovinjon balankom, rizlingom, kaberne sovinjonom i pino noarom....
Kako da brže sazri avokado?Kako da brže sazri avokado?
26. nov.
Zbog hrapavosti i karakteristične zelene boje upoređivano je sa krokodilskom kožom. Vremenom su, međutim, otkrivene nezamenljive koristi avokada i njegovog čudesnog sastava....
Koliko kalorija ima u različitim vrstama grožđa?Koliko kalorija ima u različitim vrstama grožđa?
01. maj
Bele vinske sorte Rizlinga imaju jedva 43 kcal u 100 grama, a kod crnih vinskih sorti kalorije dostižu do 64 u 100 grama voća....
AlbarinjoAlbarinjo
28. feb.
Karakteristike albarinja Kao što smo već spomenuli, od sorte albarinjo se dobijaju cenjena bela vina. Ona imaju svetložutu boju. Kod njih je kiselost velka, a sadržaj alkohola varira od 11.5 - 12-5%....
MisketMisket
16. okt.
Koristi se za kupažiranje sa vrstama Dimjat i Rizling. Crveni misket spada u sorte koje zru kasno. Ova vrsta se razvija najuspešnije na brdovitim terenima gde je tlo provetrivo....