Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zapečeni mungo pasulj sa pečurkama i paradajzomZapečeni mungo pasulj sa pečurkama i paradajzom je spreman....
11. sep.
Mungo pasuljKoristi od mungo pasulja
Zbog bogatog sadržaja, mungo pasulj se smatra supernamirnicom....
04. jul
Kuvanje mung pasuljaAko je mung pasulj ceo, biće vam potrebno 40-50 minuta da ga skuvate, a ako je oljušten, 20-30 minuta.
Za jednu šolju mungo pasulja potrebno je staviti 3 šolje vrele vode....
19. dec.
Ćuftice od povrća od mungo pasuljaUmutite drugo jaje i umočite ćuftice od pasulja.
Ćuftice pržite do zlatne boje, pa ih ocedite od viška masnoće na kuhinjskom papiru.
Ćuftice od povrća od mungo pasulja su spremne....
11. sep.
Ukusan pasulj u đuvečariPasulj se opere i preliva sa hladnom vodom. Tako se natapa oko šest sati. Nakon toga se voda prosipa, sipa se nova i dodaje se jedna kašičica sode....
26. maj
Prženi pasulj u tiganjuOdmah sipajte proceđeni pasulj i promešajte dobro. Dodajte njegovu sopstvenu čorbu dok pasulj ne bude prekriven njom....
29. maj
Zreo pasulj u đuvečariPasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu.
Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
24. dec.
Beli pasulj u đuvečariU posudi rastvorimo alevu papriku sa malo vrele vode i prelivamo beli pasulj, koliko da ga lepo porike.
Stavljamo poklopac na đuvečaru i stavljamo u rernu.
Pečemo pasulj dok ne bude gotov na 150 stepeni....
27. mart
Šareni pasulj u rerniDobijenu smesu dodajemo u već skuvani pasulj i sve sipamo u duboku tepsiju.
Pasulj pečemo u rerni otprilike 35-40 minuta.
Jelo poslužujemo sa sitno naseckanim peršunom....
23. dec.
Pečeni pasulj u đuvečariZa ovaj pasulj u đuvečari sam pasulj namočila u hladnoj vodi preko noći, zatim ga prokuvala i promenila prvu vodu.
Kuvala sam još malo dok se pasulj malo ne skuva....
22. dec.
Pasulj sa ćufticamaU drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.
Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
23. mart
Pasulj sa piletinomDolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
11. april
Pasulj sa kobasicomPasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa.
Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
17. januar
Pasulj sa mesomPasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
10. mart
Pasulj sa pirinčemPrebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
01. nov.
Pasulj sa krompiromNakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja.
Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
01. nov.
Pasulj iz TrakijeProkuvan pasulj sipajte u đuvečaru - sipajte jedan red pasulja, jedan red proprženog luka, so i alevu papriku. Završite pasuljem bez luka i pospite celerom i nanom.
Sipajte vodu - da pokrije pasulj....
01. okt.
Beli pasulj s pečenim paprikamaKuvamo na tihoj vatri dok ne bude gotov pasulj.
Na kraju se dodaje so po ukusu, origano i začin za beli pasulj.
Serviramo kuvano jelo sa kiselim krastavčićima ili salatom od paradajza!...
06. jun
Tradicionalni pasulj u zemljanom loncuOstaviti pasulj da provri i nakon 30 minuta dodati luk, šargarepu i paprike.
Kuvati pasulj na niskoj temperaturi oko 3 i po - 4 sata. Kada omekša pasulj i povrće, dodati so, paradajz i začine....
10. feb.
Postan zreo pasulj u đuvečariOperite pasulj i izbacite zrna koja su isplivala. Stavite ga na vatru u odgovarjauću posudu sa hladnom vodom, koliko da ga pokrije.
Kad voda provri, izbacite je. Pasulj sipajte u đuvečaru....
15. nov.
Ekonomičan posan pasulj u šerpiSklonite tiganj sa vatre i zapržite pasulj napravljenom zaprškom.
Vratite šerpu sa pasuljem na vatru na 2 - 3 minuta i posolite....
10. januar
Posni pasulj u glinenoj posudiOperemo i potopimo pasulj na 12 sati. Promenimo vodu i stavljamo ga da probri, odvojimo penu koja se stvorila i prosipamo prvu vodu. Operemo pasulj mlakom vodom i stavljamo u glinenu posudu....
13. jul
1
Seoski pasulj u zemljanom loncuPasulj operite i potopite u vodu uveče. Sutradan promenite vodu i dolijte novu. Stavite pasulj da se kuva. Čim voda proključa, sačekajte 5-10 minuta i ponovo zamenite vodu.
Prebacite pasulj u zemljani lonac....
12. dec.
Pasulj u rerni sa ćufticamaPrelijte zapršku preko pasulja i promešajte.
Dok se pasulj kuva, mleveno meso se pomeša sa začinima.
Oblikujte ćuftice i poređajte ih u pleh sa pečenim pasuljem....
10. avgust