- Hranljive Namirnice
- Konservansi i E-dodaci
- Mahunarke i žitarice
- Mesa i kobasice
- Mlečni Proizvodi
- Orašasti plodovi i Semenke
- Povrće
- Riba i Morski Plodovi
- Voće
- Vrste Alkoholnih Pića
- Vrste Gljiva
- Vrste Vina
Mahunarke i žitariceCrni Pirinač
06. jun
Kristina Chernikova
Mahunarke i žitariceKukuruz
06. jun
Admin
Mahunarke i žitariceSpelta
01. jun
Rosi Stoyanova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
ProsoProso spada u žitarice, koje štite srce. Proso smanjuje rizik od dijabetesa 2 i dečije astme, štiti od srčane insufivijencije. Dijeta sa prosom i kuvanje prosa.
30. maj
SlačicaSlačica se koristila još u vreme Pitagore kao medicinska biljka, a ne kulinarska. Još su Rimljani pripremali gorčicu od mlevenog semena slačice. Ulje slačice se dobija presovanjem semena slačice.
25. maj
LeblebijaLeblebija je poznata još i kao slanutak, naut, ceci i slani pasulj. Leblebija ima nizak klikemijski indeks i nisko glikemijsko punjenje. Od leblebije se pravi brašno od leblebije, a on je glavni sastojak ukusnog humusa.
15. maj
AmarantAmarant je drevna zrnasta kultura, koja je usko povezana sa tradicijom inačinom ishrane Asteka. Amarant sadrži veliki broj nezamenljivih aminokiselina. Amarant je koristan za ljude, koji pate od intolerancije na gluten.
05. maj
KinoaKinoa nije mnogo poznata u našoj kuhinji, ali je veoma korisna i bogata aminokiselinama. Kinoa pomaže kod migrene i srčanih oboljenja. Kinoa u kulinarstvu. Sastav i koristi od kinoe.
30. april
Smeđi pirinačSmeđi pirinač, ili kako ga većina naziva dijamantom među zrnastim kulturama. Smeđi pirinač je izuzetno ukusan i hranljiv. Smeđi pirinač je korisniji od belog, sadrži veliku količinu vlakana i vitamina B grupe.
10. april
SočivoSočivo je izvor brojnih korisnih materija. Sočivo sadrži purine, sa kojima treba voditi računa. Izbor i čuvanje sočiva.
12. mart
PirinačPirinač je jedna od najstarijih kultivisanih namirnica. I do danas pirinač je osnovna namirnica ogromnom delu čovečanstva. On je izvor važnih hranljivih materija i vitamina, koje ga čine vrednom hranljivom namirnicom.
28. feb.
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Naše kategorije recepata
15 820
Recepti
7 889
11 374
Drugo