Školjke
Riba i Morski Plodovi

Školjke

Školjke su jkedan od najkorisnijih plodova mora. Veoma ukusne, školjke treba pravilno kulinarski obraditi, da ne bi došlo do trovanja. Pripremanje školjki.

1

Riba i Morski Plodovi

Riba i morski plodovi sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta ribe i morskih plodova.
Riba i Morski Plodovi - LinjakRiba i Morski Plodovi

Linjak

17.10.2017

Meso linjaka je lagano i veoma korisno. Ljudski organizam ga lako usvaja i tako se snabdeva velikim brojem korisnih materija. Zbog toga se ova riba najviše preporučuje deci i odraslima koji su na dijeti.

Riba i Morski Plodovi - GrgečRiba i Morski Plodovi

Grgeč

13.10.2017

Grgeč /Perca fluviatilis/ je riba iz porodice Kostura. Grgeč preživljava i u vodama koje su siromašne kiseonikom, rasprostranjen je u celoj zemlji. Grgei ima meso fantastičnog ukusa, a čisti se relativno teško.

Riba i Morski Plodovi - Crni kavijarRiba i Morski Plodovi

Crni kavijar

04.10.2017

Crni kavijar je jedna od najskupljih namirnica na svetu, zbog čega nije slučajno nazvana hrana careva. Crni kavijar se servira u malim tanjirićima.

Riba i Morski Plodovi - SipaRiba i Morski Plodovi

Sipa

03.10.2017

Sipa (Sepiida) je vrsta mekušaca Mastilo od sipe ulazi u sastav nekih homeopatskih preparata protiv astme, zatvora, hemoroida, bubrežnih problema, steriliteta i td. Meso sipe je naročito popularno u mediteranskoj kuhinji.

Riba i Morski Plodovi - ZrakoperkaRiba i Morski Plodovi

Zrakoperka

03.10.2017

Zrakoperka (Alosa pontica) je poznata još kao Dunavska skuša. Meso od zrakoperke je izvor vitamina A, B5, B6, B12. Kontumiranje zrakoperke jača, podstiče imuni sistem i deluje pozitivno kod fizičkog i psihičkog umora.

Riba i Morski Plodovi - FuguRiba i Morski Plodovi

Fugu

02.10.2017

Fugu predstavlja izuzetno egzotičnu vrstu ribe balon, poznate još kao riba jež. Ova riba ima veoma neuobičajen oblik i može da se sretne u vodama oko Koreje i Japana.

Riba i Morski Plodovi - JeguljaRiba i Morski Plodovi

Jegulja

22.09.2017

Jegulja je jedna od najukusnijih riba, koje se mogu sresti na našim geografskim širinama. Prvo što treba uraditi prilikom kulinarske obrade jegulje je da se odere. Meso ukusne jegulje sadrži 15 proteina, 30 korisnih masti.

Riba i Morski Plodovi - Meso AjkuleRiba i Morski Plodovi

Meso Ajkule

22.09.2017

Meso ajkule sadrži belančevine, male količine masti i mineralne materije. Meso ajkule se priprema na različite načine. Koristi i štete od mesa akjule.

Riba i Morski Plodovi - Morski PlodoviRiba i Morski Plodovi

Morski Plodovi

17.09.2017

Morski plodovi su veoma ukusna i zdrava hrana, bogata važnim Omega-3 i Omega-6 masnim kiselinama, jodom, cinkom, fosforom i dr. Koristi i čuvanje morskig plodova. Kulinarska upotreba morskih plodova.

Riba i Morski Plodovi - OstrigeRiba i Morski Plodovi

Ostrige

16.09.2017

Ostrige su jedinstven plod mora sa delikatnim ukusom. Popularne kao afrodizijak, ostrige su bogate cinkom i gvožđem. Ostrige su zadužene za pravilno funkcionisanje mozga.

Riba i Morski Plodovi - MrenaRiba i Morski Plodovi

Mrena

15.09.2017

Konzumiranje mrene, osim što je pravo uživanje za naša čula, ona je i pravo slavlje za naš organizam, budući da ga snabdeva korisnim materijama. Mrene /Barbus/ pripadaju porodici u koju spada preko 300 vrsta riba.