Bonapeti.rs»Članci»Riba i Morski Plodovi
Riba i Morski Plodovi

Riba i Morski Plodovi

Riba i morski plodovi sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta ribe i morskih plodova .
MorunaRiba i Morski PlodoviMoruna
02. sep.
Petyo Liubomirov
Prugasta tunaRiba i Morski PlodoviPrugasta tuna
16. avgust
Iliana Angelova
Morski ježRiba i Morski PlodoviMorski jež
01. avgust
Denimira Anelova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kalifornijska pastrmkaKalifornijska pastrmka
05. maj
Pripremanje kalifornijske pastrmke. Opis kalifornijske pastrmke. Opis mesa kalifornijske pastrmke. Koristi i kulinarske prednosti kalifornijske pastrmke. Hranljiva vrednost mesa kalifornijske pastrmke.
Divlji LososDivlji Losos
17. dec.
Losos je riba koja se zbog velike potražnje uzgaja u mrestilištima, ali nastavlja da se nudi i divlji losos. Divlji losos - karakteristike, zdravstvene koristi i načini pripreme.
IglicaIglica
17. dec.
1
Iglica je jedna od najželjenijih ribljih vrsta, ali njen ulov je retka mogućnost. Spoljašnji izgled iglice. Kako se priprema iglica? Koliko je korisna iglica?
Halibut (Iverak)Halibut (Iverak)
19. nov.
Halibut je predstavljen sa 5 glavnih riba i pripada porodici listova. Halibut - opis, koristi i kulinarska upotreba.
Grdobina mrkuljaGrdobina mrkulja
06. jun
Meso grdobine mrkulje je belo, prijatno, bogato vitaminima A i D, sadrži mnogo minerala, proteina i aminokiselina i veoma malo masti što ga čini dijetalnim. Kvalitet ukusa i kuvanje grdobine mrkulje.
Riba Crveni zubatacRiba Crveni zubatac
24. maj
Riba Crveni zubatac se priprema sa biljkama, peče se na roštilju i servira garnirana dresingom od limuna i zejtina. Crveni zubatac je ukusna riba bez jakog mirisa ribe i bez mnogo kostiju.
Ribe koje su štetne za zdravljeRibe koje su štetne za zdravlje
11. maj
Riba, tako ukusna i tako zdrava, obavezan je deo jelovnika za mlade i stare. Međutim, postoji 9 zabranjenih vrsta ribe, koje su prilično štetne po zdravlje.
Riba deverikaRiba deverika
15. april
Deverika je riba iz porodice Šarana, koja se nalazi i u našim vodenim bazenima i čest je predmet sportskog ribolova. Deverika nije krupna riba. Finese kod pripremanja marinirane deverike ili pečene deverike.
ŠkoljkeŠkoljke
17. nov.
Školjke su jkedan od najkorisnijih plodova mora. Veoma ukusne, školjke treba pravilno kulinarski obraditi, da ne bi došlo do trovanja. Pripremanje školjki.
LinjakLinjak
17. okt.
Meso linjaka je lagano i veoma korisno. Ljudski organizam ga lako usvaja i tako se snabdeva velikim brojem korisnih materija. Zbog toga se ova riba najviše preporučuje deci i odraslima koji su na dijeti.
GrgečGrgeč
13. okt.
Grgeč /Perca fluviatilis/ je riba iz porodice Kostura. Grgeč preživljava i u vodama koje su siromašne kiseonikom, rasprostranjen je u celoj zemlji. Grgei ima meso fantastičnog ukusa, a čisti se relativno teško.
Crni kavijarCrni kavijar
04. okt.
Crni kavijar je jedna od najskupljih namirnica na svetu, zbog čega nije slučajno nazvana hrana careva. Crni kavijar se servira u malim tanjirićima.
SipaSipa
03. okt.
Sipa (Sepiida) je vrsta mekušaca Mastilo od sipe ulazi u sastav nekih homeopatskih preparata protiv astme, zatvora, hemoroida, bubrežnih problema, steriliteta i td. Meso sipe je naročito popularno u mediteranskoj kuhinji.