Meso i Mesne Prerađevine

Meso i mesne prerađevine sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta mesa i mesnih prerađevina.
Meso od noja
Meso od noja
Osim što je egzotično i ukusno, meso od noja je i korisno. Eksperti savetuju da meso od noja koriste ljudi, koji pate od visokog krvnog pritiska. Meso od ...
Ćorizo
Ćorizo
Ćorizo, nazivan i ćoriso, predstavlja ukusnu pikantnu kobasicu napravljenu od svinjskog mesa koja potiče iz Španije i Portugalije. Osnovni i najvažniji sastoj
Guščija Džigerica
Guščija Džigerica
Guščija džigerica je izuzetan delikates, koji se dobija od jetre guske i patke. Guščija džigerica je ppravi užitak za čula. Guščija džigerica se obrađuje na ...
Guščije meso
Guščije meso
Guščije meso je široko rasprostranjeno u kulinarstvu mnogih zemalja. Koristi se u čorbama, supama, salatama, paštetama, pečenim jelima.
Jagnjetina
Jagnjetina
Jagnjetina se širom sveta koristi za bezbroj neverovatnih recepata. Jagnjetina je posebno cenjena u arapskoj kuhinji. Izbor i čuvanje jagnjetine. Kulinarska ...
Salama
Salama
Salama je proizvod od slanog i suvog mesa, koji može da se pripremi od svinjskog, telećeg, goveđeg ili različitih vrsta mešanog mesa. U salame se dodaje ...
Goveđe Meso
Goveđe Meso
Kao namirnica govedina je poznata još od davnina. Goveđe meso je izuzetno bogato gvožđem, vitaminom B12 i brojnim drugim supstancama. Goveđe meso je ...
Slanina
Slanina
Slanina predstavlja tradicionalni proizvod životinjskog porekla. Slanina se dobija od potkožne masnoće praseta ili svinje. Slanina je ukusna kao meze, ...
Viršle
Viršle
Viršle su vrsta kratkotrajne kobasice. Viršle se proizvode se od svinjskog, telećeg, pilećeg, ćurećeg mesa ili mešavine. Skoro polovina mase viršli je voda.
Pršuta
Pršuta
Pršuta je svetski poznat italijanski delikates. Pršuta je poznata još od najstarijih vremena. Pršuta se priprema od buta specijalno čuvanih i hranjenih svinja.