Mortadela
Mesa i kobasice

Mortadela

Da bi se napravila mortadela, koristi se samo odabrano svinjsko meso, koje se pažljivo obrađuje. Ono se meša sa maslinama i paprikama, začinjuje se crnim i belim biberom, alevom paprikom, korianderom, muskatnim oraščićem i drugim začinima.

1

Meso i Mesne Prerađevine

Meso i mesne prerađevine sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta mesa i mesnih prerađevina.
Meso i Mesne Prerađevine - Bratwurst KobasiceMesa i kobasice

Bratwurst Kobasice

03.11.2017

Bratwurst je vrsta kobasice koja se pravi od telećeg, svinjskog ili goveđeg mesa. Bratwurst kobasica je karakteristična za Nemačku, gde postoji dosta podvrsta. Popularna je bratwurst kobasica iz severne provincije Hesen. Kako i sami možete pretpostaviti,

Meso i Mesne Prerađevine - Meso BivolaMesa i kobasice

Meso Bivola

16.10.2017

Prema italijanskim dijetolozima, konzumiranju bivoljeg mesa treba da pribegnu najviše dame, pošto je bogato gvožđem. Bivolje meso ima 40 holesterola manje od goveđeg. Bivolje meso je idealno za mlevenje.

Meso i Mesne Prerađevine - Meso od nojaMesa i kobasice

Meso od noja

27.09.2017

Osim što je egzotično i ukusno, meso od noja je i korisno. Eksperti savetuju da meso od noja koriste ljudi, koji pate od visokog krvnog pritiska. Meso od noja preporučuju i nutricionisti.

Meso i Mesne Prerađevine - ĆorizoMesa i kobasice

Ćorizo

17.09.2017

Ćorizo, nazivan i ćoriso, predstavlja ukusnu pikantnu kobasicu napravljenu od svinjskog mesa koja potiče iz Španije i Portugalije. Osnovni i najvažniji sastoj

Meso i Mesne Prerađevine - Guščija DžigericaMesa i kobasice

Guščija Džigerica

14.09.2017

Guščija džigerica je izuzetan delikates, koji se dobija od jetre guske i patke. Guščija džigerica je ppravi užitak za čula. Guščija džigerica se obrađuje na specijalan način.

Meso i Mesne Prerađevine - Guščije mesoMesa i kobasice

Guščije meso

02.09.2017

Guščije meso je široko rasprostranjeno u kulinarstvu mnogih zemalja. Koristi se u čorbama, supama, salatama, paštetama, pečenim jelima.

Meso i Mesne Prerađevine - JagnjetinaMesa i kobasice

Jagnjetina

01.09.2017

Jagnjetina se širom sveta koristi za bezbroj neverovatnih recepata. Jagnjetina je posebno cenjena u arapskoj kuhinji. Izbor i čuvanje jagnjetine. Kulinarska upotreba jagnjetine.

Meso i Mesne Prerađevine - SalamaMesa i kobasice

Salama

10.08.2017

Salama je proizvod od slanog i suvog mesa, koji može da se pripremi od svinjskog, telećeg, goveđeg ili različitih vrsta mešanog mesa. U salame se dodaje dosta sastojaka. Italijanske salame su najpopularnije.

Meso i Mesne Prerađevine - Goveđe MesoMesa i kobasice

Goveđe Meso

04.08.2017

Kao namirnica govedina je poznata još od davnina. Goveđe meso je izuzetno bogato gvožđem, vitaminom B12 i brojnim drugim supstancama. Goveđe meso je izuzetan izvor visokokvalitetnog proteina.

Meso i Mesne Prerađevine - SlaninaMesa i kobasice

Slanina

21.07.2017

Slanina predstavlja tradicionalni proizvod životinjskog porekla. Slanina se dobija od potkožne masnoće praseta ili svinje. Slanina je ukusna kao meze, dimljena, začinjena, ali uvek treba da bude slana.

Meso i Mesne Prerađevine - ViršleMesa i kobasice

Viršle

18.07.2017

Viršle su vrsta kratkotrajne kobasice. Viršle se proizvode se od svinjskog, telećeg, pilećeg, ćurećeg mesa ili mešavine. Skoro polovina mase viršli je voda.