Mesa i kobasice

Meso i Mesne Prerađevine

Meso i mesne prerađevine sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta mesa i mesnih prerađevina.
MortadelaMesa i kobasiceMortadela
20. dec.
Tanja Radmanovac
Bratwurst KobasiceMesa i kobasiceBratwurst Kobasice
03. nov.
Tanja Radmanovac
Meso BivolaMesa i kobasiceMeso Bivola
16. okt.
Tanja Radmanovac
Meso od nojaMeso od nojaOsim što je egzotično i ukusno, meso od noja je i korisno. Eksperti savetuju da meso od noja koriste ljudi, koji pate od visokog krvnog pritiska. Meso od noja preporučuju i nutricionisti.
ĆorizoĆorizoĆorizo, nazivan i ćoriso, predstavlja ukusnu pikantnu kobasicu napravljenu od svinjskog mesa koja potiče iz Španije i Portugalije. Osnovni i najvažniji sastoj
Guščija DžigericaGuščija DžigericaGuščija džigerica je izuzetan delikates, koji se dobija od jetre guske i patke. Guščija džigerica je ppravi užitak za čula. Guščija džigerica se obrađuje na specijalan način.
Guščije mesoGuščije mesoGuščije meso je široko rasprostranjeno u kulinarstvu mnogih zemalja. Koristi se u čorbama, supama, salatama, paštetama, pečenim jelima.
JagnjetinaJagnjetinaJagnjetina se širom sveta koristi za bezbroj neverovatnih recepata. Jagnjetina je posebno cenjena u arapskoj kuhinji. Izbor i čuvanje jagnjetine. Kulinarska upotreba jagnjetine.
SalamaSalamaSalama je proizvod od slanog i suvog mesa, koji može da se pripremi od svinjskog, telećeg, goveđeg ili različitih vrsta mešanog mesa. U salame se dodaje dosta sastojaka. Italijanske salame su najpopularnije.
Goveđe MesoGoveđe MesoKao namirnica govedina je poznata još od davnina. Goveđe meso je izuzetno bogato gvožđem, vitaminom B12 i brojnim drugim supstancama. Goveđe meso je izuzetan izvor visokokvalitetnog proteina.
SlaninaSlaninaSlanina predstavlja tradicionalni proizvod životinjskog porekla. Slanina se dobija od potkožne masnoće praseta ili svinje. Slanina je ukusna kao meze, dimljena, začinjena, ali uvek treba da bude slana.
ViršleViršleViršle su vrsta kratkotrajne kobasice. Viršle se proizvode se od svinjskog, telećeg, pilećeg, ćurećeg mesa ili mešavine. Skoro polovina mase viršli je voda.
PršutaPršutaPršuta je svetski poznat italijanski delikates. Pršuta je poznata još od najstarijih vremena. Pršuta se priprema od buta specijalno čuvanih i hranjenih svinja.