Bonapeti.rs»Članci»Mesa i kobasice
Mesa i kobasice

Meso i Mesne Prerađevine

Meso i mesne prerađevine sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta mesa i mesnih prerađevina .
MortadelaMesa i kobasiceMortadela
20. dec.
Kristina Chernikova
Bratwurst KobasiceMesa i kobasiceBratwurst Kobasice
03. nov.
Kristina Chernikova
Meso BivolaMesa i kobasiceMeso Bivola
16. okt.
Kristina Chernikova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Meso od nojaMeso od noja
27. sep.
Osim što je egzotično i ukusno, meso od noja je i korisno. Eksperti savetuju da meso od noja koriste ljudi, koji pate od visokog krvnog pritiska. Meso od noja preporučuju i nutricionisti.
ĆorizoĆorizo
17. sep.
Ćorizo, nazivan i ćoriso, predstavlja ukusnu pikantnu kobasicu napravljenu od svinjskog mesa koja potiče iz Španije i Portugalije. Osnovni i najvažniji sastoj
Guščija DžigericaGuščija Džigerica
14. sep.
1
Guščija džigerica je izuzetan delikates, koji se dobija od jetre guske i patke. Guščija džigerica je ppravi užitak za čula. Guščija džigerica se obrađuje na specijalan način.
Guščije mesoGuščije meso
02. sep.
Guščije meso je široko rasprostranjeno u kulinarstvu mnogih zemalja. Koristi se u čorbama, supama, salatama, paštetama, pečenim jelima.
JagnjetinaJagnjetina
01. sep.
Jagnjetina se širom sveta koristi za bezbroj neverovatnih recepata. Jagnjetina je posebno cenjena u arapskoj kuhinji. Izbor i čuvanje jagnjetine. Kulinarska upotreba jagnjetine.
SalamaSalama
10. avgust
Salama je proizvod od slanog i suvog mesa, koji može da se pripremi od svinjskog, telećeg, goveđeg ili različitih vrsta mešanog mesa. U salame se dodaje dosta sastojaka. Italijanske salame su najpopularnije.
Goveđe MesoGoveđe Meso
04. avgust
Kao namirnica govedina je poznata još od davnina. Goveđe meso je izuzetno bogato gvožđem, vitaminom B12 i brojnim drugim supstancama. Goveđe meso je izuzetan izvor visokokvalitetnog proteina.
SlaninaSlanina
21. jul
Slanina predstavlja tradicionalni proizvod životinjskog porekla. Slanina se dobija od potkožne masnoće praseta ili svinje. Slanina je ukusna kao meze, dimljena, začinjena, ali uvek treba da bude slana.
ViršleViršle
18. jul
Viršle su vrsta kratkotrajne kobasice. Viršle se proizvode se od svinjskog, telećeg, pilećeg, ćurećeg mesa ili mešavine. Skoro polovina mase viršli je voda.
PršutaPršuta
17. jul
Pršuta je svetski poznat italijanski delikates. Pršuta je poznata još od najstarijih vremena. Pršuta se priprema od buta specijalno čuvanih i hranjenih svinja.
Mleveno meso - bugarska kajmaMleveno meso - bugarska kajma
27. jun
Ukusno mleveno meso ne treba da bude mnogo masno, ni previše suvo, treba da bude sočno. Mleveno meso je osnovni sastojak brojnih jela. U bugarskoj kuhinji jela sa mlevenim mesom imaju dugogodišnju tradiciju.
Meso JelenaMeso Jelena
05. jun
Meso jelena je veoma cenjeno, neverovatno ukusno i hranljivo meso. Meso jelena je bogato purinima. Kuvanje mesa jelena. Koristi i štete od mesa jelena.
ŠunkaŠunka
07. mart
Šunka je specijalitet, koji se tredicionalno priprema od usoljenog i sušenog svinjskog mesa od buta ili plećke. Popularna je šunka od mesa jelena. Među najpopularnijim vrstama šunke je pršuta.