Najnovije
Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Kako napraviti domaći sudžuk i kobasicu LukankaOsim mesa su vam potrebni i začini - biber, kumin, so. Njihov odnos je u zavisnosti od ukusa. Najbolje je da kumin i biber budu u istim količinama, da ne bi neki od začina preovladao svojim ukusom.
Saveti za pripremanje patkeAko su obe vrste mesa od pernatih životinja, nije isto da li pripremaš pile ili patku – različiti su ne samo recepti, već i priprema mesa pre početka kuvanja. Patka ima veliku količinu potkožne masnoće.
AkvavitAkvavit je piće poreklom iz Danske, gde je destilacija poznata još u xV veku. Uprkos svom danskom poreklu, Akvavit se pretvorio u regionalni napitak Skandinavije.
Kako spremiti svinjsku kolenicuOno što ne treba da zaboravite kada kuvate sa ovim mesom je da stavite nekoliko aroma. Reč je o belom luku, lovorovom listu i pimentu - to su obavezni dodaci.
Kako se karamelizuje meso?Ova tehnika kuvanja mesa omogućava da se dobiju komadi blistavog izgleda, sočnog ukusa, kao da su lakirani komadi različitih vrsta mesa. Pogledajte kako.