Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?
17. nov.
Gusti voćni sok bez dodatno dodatog šećera nazivamo pekmez, a negde pecelj ili madžun. Unikatno slatko iskušenje, stalno pripremano u prošlosti kod nas priprema se veoma lako.
Kako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvateKako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvate
16. nov.
Eto zašto ćemo vam u ovom članku pokazati 5 metoda pomoću kojih možete donekle da očistite pile od hormona i da se rešite neželjenih sastojaka u njemu, kako biste nastavili da uživate u njemu.
Rib eye steak - najsočniji od svih stejkovaRib eye steak - najsočniji od svih stejkova
12. nov.
Aromatičan i bogat ukusom - Rib eye steak je najkrhkiji i najsočniji od svih vrsta stejkova. On se smatrao unikatnim zbog svoje mermerne boje i posebnog mesta sa kojeg je isečen - tačno iznad rebara.
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeKako se peče zec u rerni - uputstvo za početnike
06. nov.
Zečije meso je jedno od najkorisnijeg mesa kojeg organizam lako svari. Postoji nekoliko varijanti za pripremanje zeca. Pogledajte ih.
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?
05. nov.
Grožđe, jabuke, kruške, kupus, bundeva, brokoli. . . Jesenje voće i povrće preliva se sa tezgi, ali da li znamo kako da izaberemo najbolje od njih?
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeKako se pravi lavaš - uputstvo za početnike
05. nov.
Najstarija hrana koju je čovek spremao jeste hleb. Svi narodi, bez obzira na svoje kulinarske tradicije, prave hleb. On je dosta drugačiji kako po svom izgledu, tako i po kvalitetima ukusa. Jermenski hleb se naziva lavaš.
Istorija belog luka i saveti za njegovo korišćenjeIstorija belog luka i saveti za njegovo korišćenje
04. nov.
Kada se beli luk koristi ceo, aroma se pretvara u slatkast, gotovo orašast ukus koji nema oštrinu. Pogledajte još saveta za kuvanje sa belim lukom.
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Kuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Pogledajte kako se kuva povrće na pari.
Sosevi od majoneza - vrste i pripremaSosevi od majoneza - vrste i priprema
29. okt.
Majonez sos je veoma popularan i široko korišten dresing, koji često dopunjuje bilo koje jelo. Priprema se vrlo brzo i ekonomično, a dovoljno je bogat, nežan, mirisan i ukusan.
Kulinarske tajne kod obrade kestenaKulinarske tajne kod obrade kestena
28. okt.
Od početka jeseni i tokom cele zime pa sve do proleća, pečeni kesten svojom aromom i toplinom zagreva ulice mnogih gradova, ne samo u Evropi. Kulinarski trikovi u pripremi kestennja.
Kako da napravite savršeni frape?Kako da napravite savršeni frape?
27. okt.
Čak i u ovom jednostavnom i laganom napitku možete pogrešiti. Od sada ćete slediti naše jednostavne i proste savete kako biste uvek iznenadili svoje prijatelje sjajnim frapeom napravljenim kod kuće.
Tajna ukusnog šaranaTajna ukusnog šarana
23. okt.
Šarana obično povezujemo sa trpezom za Nikoljdan. Ali nije obavezno da se ova riba sprema za praznik ovog sveca. Kako se priprema šaran?
Greške kod pečenja mesaGreške kod pečenja mesa
22. okt.
Kao bilo koje zanimanje, tako i kulinarstvo, skriva svoje suptilne male tajne što se tiče pripreme hrane. To su često vrlo mali detalji, koji mogu drastično promeniti ukus celog jela.